Pavgord i Galens preuzeli većinski Pavlović banku

Datum:

Share post:

– Akcijama Palović International banke danas je trgovano u iznosu višem od dva miliona maraka, a u Nadzornom odboru banke od danas su i predstavnici „Pavgorda“ i „Galensa“, firmi koje su prošli mjesec dokapitalizovale banku.

Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi prijavljen je jedan blok posao sa hartijama od vrijednosti bijeljinske Pavlović banke, u ukupnoj vrijednosti od 1.383.900 KM.

Pored toga, od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa akcijama Pavlović banke, i to u iznosu od 643.619 KM.

Akcijama je trgovano po prosječnoj cijeni od 0,435 KM, čime je ostvaren rast u odnosu na prošlo trgovanje za 2,84 odsto.

Na vanrednoj Skupštini akcionara danas su na prijedlog „Pavgorda“ i „Galensa“ trebalo da budu razriješeni predsjednik i članovi NO banke Predrag Perković, Vanja Ćosović, Dragan Riđošić i Marina Milojković.

„Pavgord“ i “Galens” su predložili da se u NO imenuju Nebojša Petrić, Nedeljko Pavlović, Predrag Dragičević, Rodoljub Golubović i Nenad Zlatanović.

Petrić se vodi kao vlasnik i direktor firme “Promist” iz Novog Sada, a mediji su za ovu firmu navodili da je suvlasnik firme “Galens”.

Pavlović je direktor “Srbinjeputeva” koji su u vlasništvu Gordana Pavlovića, vlasnika “Pavgorda”.

Golubović je generalni direktor “Galens Investa”, jedne od firmi iz grupacije “Galens”.

„Batagon International“ predložio je da u NO ponovo budu imenovani Riđošić i Milojkovićeva. 

Pavlovići su predložili ponovno imenovanje Ćosovićeve.

„Pavgord“ i „Galens“ kupili su Pavlović banku ali i planiraju da ponude Vladi Republike Srpske otkup 43 miliona KM potraživanja institucija i preduzeća RS od Fabrike glinice (FG) „Birač”.

Dešavanja u BIjeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Istorijski uspjeh matematičara iz BiH, iz Bugarske donijeli pet medalja

Mladi matematičari iz Bosne i Hercegovine zablistali su u Bugarskoj, na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO 2024), jednom od...

Dodik čestitao Vučeviću: Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije. - Čestitam Vučeviću izbor...

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...