MARKOVIĆ, (PDP) kritikovao amatersko i neozbiljno vođenje NS RS

Datum:

Share post:

Juče je u Banjaluci održana 11 konstitutivna sjednica NS RS.

Sama sjednica i njena važnost je ostala u zasjenku zbog nastupa i načina vođenja iste od strane najstarijeg narodnog poslanika iz bivšeg saziva NS RS (SNSD) Nataše Radulović.

Na sam tok sjednice osvrnuo se i narodni poslanik PDP iz Bijeljine, Slaviša Marković, koji je ukazao na niz, kako kaže, nepravilnosti, odnosno, svjesnih ili nesvjesnih grešaka.

“Moje pitanje se odnosi na prethodnu tačku na koju niste dozvolili diskusiju. Htio sam sugerisati jednu nepravilnost i problem koji ste napravili, svjesno ili nesvjesno, a odnosi se na verifikaciju mandata narodnim poslanicima (Tačka 3. Dnevnog reda – Razmatranje i usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika),  gdje ste u ovom izvještaju, a u skladu sa Poslovnikom član 58. naime, mi smo na prethodnoj tački potvrdili mandate novoizabranim narodnim poslanicima, a Vi ste u ovu tabelu i izvještaj, narodnih poslanika uvrstili ljude koji uopšte nisu poslanici danas, ljudi koji nisu preuzeli mandate. Sekretaru, kako je moguće da se ova Skupština izjasni i potvrdi mandate gospodinu Ljubiši Petroviću, gradonačelniku Bijeljine i Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banjaluke, koji su prije nekoliko dana se izjasnili da ne prihvataju mandate?“, upitao je Marković.

Koliko poslanika ima NPS? ’’Dokument’’ falsifikat!?

Takođe, Markoviću su ostale nedoumice kada je riječ o broju poslanika u NPS!

Kako je rekao, u 11.00 časova NPS je imao tri poslanika, a već u 12.00 časova – četiri. Marković je postavio pitanje da li je riječ o promjeni o kojoj Skupština nije obavještena ili je dokument falsifikat.

“Na prethodnoj tački smo potvrdili sve političke partije koje su u mogućnosti da formiraju klub poslanika, a onda na sljedećoj tački dnevnog reda gdje predlažete gospodina Stevandića za predsjednika NS RS, u potpisu dole ste stavili klub poslanika SNSD, klub poslanika SP, klub poslanika DEMOS, klub poslanika Ujedninjene Srpske, klub poslanika SPS. Kako je to moguće da na četvrtoj tački dnevnog reda klub poslanika NPS ima tri poslanika i mi se o tome izjasnimo , a onda za 15 minuta na sljedećoj tački već ima četiri? Poslovnik jasno kaže, “Narodni poslanik ne može formirati drugi klub poslanika, dok prethodno ne izađe iz kluba poslanika čiji je bio član“. Postavljam pitanje kako je moguće da danas u 11.00 časova imaju tri poslanika, a u 12.00 časova imaju četiri poslanika a da o tome ova skupština nije obavještena i ko je taj čovjek ko je promjenio klub poslanika, odnosno, ko je promjenio svoju političku partiju?! Mislim da bi bilo korektno da ova Skupština o tim aktivnostima bude upoznata, jer ako se neko potpisao da ima klub a nema, onda je ovo falsifikat, a ako zaista imaju klub onda bi trebali da mi znamo s obzirom da smo na prethodnoj tački jasno vidjeli koje su to političke partije koje imaju formirani klub“, rekao je Marković.

Očigledno je da je nekadašnji odbornik iz bijeljinske Skupštine, aktuelni predsjednik GO PDP Bijeljina, potpredsjednik PDP RS, a danas poslanik PDP u NS RS ozbiljno shvatio svoju funkciju, te je odmah na početku svog mandata djelovao žučno, opoziciono i upustio se u raspravu.

Podsjećamo, Marković je i u Skupštini Grada Bijeljina, važio za jednog od “najglasnijih“ odbornika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...