SPKD “PROSVJETA“ LOPARE GOSTOVALO U SLOVENIJI (foto)

Datum:

Share post:

Članovi folklorne sekcije SPKD Prosvjete Lopare gostovali su u Sloveniji na obilježavanju 40. godina Kulturnog društva „Jakob Sket“ Mestinje i na festivalu „Pozdrav mladom vinu“ koje je održano u Šmarju pri Jelšah.

Šmarje pri Jelšah je bratska opština sa kojom naša lokalna zajednica ima izuzetno dobru kulturnu saradnju već dugi niz godina.

Publici se obratio i načelnik opštine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, koji je istakao značaj međusobnog povezivanja i upoznavanja sa različitim običajima i kulturama, te se zahvalio na posjeti našim članovima.

„Raduje me svako gostovanje u Sloveniji a posebno u našoj bratskoj opštini Šmarju“ , rekla je Radmila Mitrović predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Lopare. Ona je istakla da su tradicija, kultura i običaji našeg majevičkog kraja u najboljem svjetlu prikazani slovenačkoj publici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...