SPKD “PROSVJETA“ LOPARE GOSTOVALO U SLOVENIJI (foto)

Datum:

Share post:

Članovi folklorne sekcije SPKD Prosvjete Lopare gostovali su u Sloveniji na obilježavanju 40. godina Kulturnog društva „Jakob Sket“ Mestinje i na festivalu „Pozdrav mladom vinu“ koje je održano u Šmarju pri Jelšah.

Šmarje pri Jelšah je bratska opština sa kojom naša lokalna zajednica ima izuzetno dobru kulturnu saradnju već dugi niz godina.

Publici se obratio i načelnik opštine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, koji je istakao značaj međusobnog povezivanja i upoznavanja sa različitim običajima i kulturama, te se zahvalio na posjeti našim članovima.

„Raduje me svako gostovanje u Sloveniji a posebno u našoj bratskoj opštini Šmarju“ , rekla je Radmila Mitrović predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Lopare. Ona je istakla da su tradicija, kultura i običaji našeg majevičkog kraja u najboljem svjetlu prikazani slovenačkoj publici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JU OŠ „Dvorovi“ iz Dvorova posjetila Udruženje „Bijeljinska djeca suncokreti (foto)

Učenici škole zajedno sa direktorom i defektologom OŠ "Dvorovi" iz Dvorova kod Bijeljine posjetili su udruženje: „Bijeljinska djeca...

Međunarodni savjetodavni dani nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH i Republici Austriji 7. i 8. maja u Sarajevu (foto)

Saopštenje Fonda PIO RS prenosimo u cjelosti: "Međunarodni savjetodavni dani između nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH (Fond...

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...