DODIKOV ODGOVOR ŠVARC-ŠILINGU: ''On je profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit''

Datum:

Share post:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling, profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit, koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i Republike Srpske.

Na pitanje da prokomentariše optužbe koje je Švarc-Šiling iznio na njegov račun, te upitavši “kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva”, Dodik je rekao da su “visoki predstavnici, pa tako i Švarc-Šiling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljužu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome”.

– Pogotovo to pravo nema Švarc-Šiling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese – konstatovao je Dodik.

On je ocijenio da “insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova”.

– To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Švarc-Šilinga, specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje – naglasio je Dodik.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUK JANKOVIĆ iz Trebinja OSVOJIO SREBRO na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (foto)

Učenik prvog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju Vuk Janković osvojio je srebrnu medalju na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi...

BIJELJINA: U Janji održan 11. memorijalni fudbalski turnir „Ibrahim, Ejjub i Osman“ (foto)

U Janji je nedavno održan 11. memorijalni fudbalski turnir "Ibrahim, Ejjub i Osman" koji baštini sjećanje na tri...

Koliko će Crvena Zvezda platiti za otkup defanzivaca

Crvena zvezda ima rok za aktiviranje otkupne klauzule Nasera Đige. Naser Điga (21) nedavno je dobio srpski pasoš i...

Sutra obilježavanje 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će sutra (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...