ZVANIČNO: Dejan Bodiroga novi predsjednik Evrolige

Datum:

Share post:

DILEME više nema! Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš Dejan Bodiroga zvanično je izabran za novog predsednika Evrolige.

Naš proslavljeni košarkaš je elitno takmičenje osvajao tri puta, a pored uloge prvog čoveka, obavljaće i funkciju direktora. Dosadašnji prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu se povukao posle 22 godine.

Bodiroga je posle završetka bogate karijere od 2011. do 2015. godine bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, a zatim i predsednik takmičarske komisije FIBA Evropa.

– Ulazimo u novu eru Evrolige. U poslednjih dvadeset godina elitno evropsko košarkaško takmičenje postalo je sila u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Đordiju Bertomeuu i njegovom timu na viziji i vrednom radu, a ja se radujem tome da nastavim da širim uticaj Evrolige i Evrokupa – rekao je Bodiroga.

Izabran je i novi izvršni direktor Evrolige. Ta uloga je poverena Maršalu Glikmanu, koji je već dugo bio prisutan u ulozi savetnika.

Podsetimo, Srbija će ove sezone imati dva predstavnika u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju – Crvenu zvezdu i Partizan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...