MINISTAR ĆORIĆ: Brčko će uvijek spajati, a ne razdvajati Republiku Srpsku

Datum:

Share post:

Brčko će uvijek spajati, a ne razdvajati Republiku Srpsku, poručio je danas ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić, povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da je lično glasao za amandman koji je „izdvojio Brčko i prekinuo kontinuitet entiteta Republike Srpske“.

Ćorić je poručio da je Brčko tačka u kojoj se zapad i istok Republike Srpske sastaju i dodiruju, te grad u kojem živi veliki broj Srba prognanih od Izetbegovićevog oca Alije i takozvane Armije BiH.
– Brčko je koridor u koji su živote ugradili najbolji sinovi Republike Srpske i zato svima koji misle da mogu razdvojiti Srpsku poručujemo da to neće proći – istakao je Ćorić.


Ćorić naglasio je da je najbolji način dogovor i kompromis koji će uvažavati interese sva tri konstitutivna naroda i od čega će korist imati svi u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu.
– U prilog tome govori i činjenica da je Brčko čvorište novog auto-puta, koji će spajati Banjaluku sa Bijeljinom i Beogradom, ali i Tuzlom i Sarajevom – napomenuo je Ćorić.

On je podsjetio da je na sastanku održanom prošle sedmice definisana i trasa kojom će novi auto-put, ali i gasovod, prolaziti kroz Brčko, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

– Uz već završene, započete i planirane dionice, kompletirali smo osnove za ovaj istorijski projekat koji će učvrstiti vezu između istoka i zapada Republike Srpske, ali i vezu Srpske sa Republikom Srbijom – što i jeste najvažniji cilj – zaključio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...

Najviše stranih gostiju bilo je iz Srbije: Srpsku u martu posjetilo više od 30.000 TURISTA

U martu 2024. godine u Republici Srpskoj je boravilo 33.215 turista, što je u odnosu na februar 2024....