PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE KORNELIJE STANKOVIĆ

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za učenike i direktora Muzičke škole „Kornelije Stanković“.

Povod sastanka su značajna priznanja koja su na brojnim domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima osvojili talentovani mladi harmonikaši.

Gradonačelnik Petrović je rekao da današnji susret bio prilika za razgovor na temu Svjetskog kupa u harmonici koji bi trebalo da se održi u Bijeljini u avgustu sljedeće godine, koji će Grad Bijeljina podržati. On je istakao važnost pružanja podrške mladim talentima, jer je to jedan od načina da se da doprinos stvaranju boljeg i kvalitetnijeg društva.

– Ovi mladi talenti, koji su već sada virtuozi na harmonici, su ponos škole, svojih roditelja i naše Bijeljine – rekao je Petrović.

Slaviša Perić, direktor škole koja osim sjedišta u Ugljeviku, ima i odjeljenje u Bijeljini, istakao je da postignuti rezultati na najbolji mogući način prezentuju naš grad, a da ukupan broj nagrada koje su osvojili učenici iz Bijeljine iznosi pet stotina. On je podsjetio da su učenici ove škole bili učesnici na Svjetskom kupu harmonike, kao najprestižnijem takmičenju u sviranju na ovom instrumentu, a među uspjecima je izdvojio učešće na takmičenju koje se održava u Sloveniji i ima tradiciju od preko trideset godina. Ostvarili su i veliki uspjeh na festivalu u Lincu koji organizuje Asocijacija harmonikaša iz Austrije, a posebno je istaknuta na nagradu sa festivala u Puli.

– Najstariji festival harmonike na prostoru bivše Jugoslavije se održava u Puli, a uspjeh učenika naše škole je bio apsolutan – osvojeno je maksimalnih stotinu poena. Osim toga, priznanje koje dodjeljuje gradonačelnik Pule, pripalo je našem učeniku – rekao je Perić.

Đorđe Perić, talentovani muzičar sa velikim iskustvom učešća na međunarodnim takmičenjima, osim nagrade iz Pule ističe i nastup u Sloveniji gdje je osvojio dvije prve nagrade i istakao da se priprema za Svjetski kup u Švajcarskoj i borbu za još jedan trofej.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Apel građanima da obrate pažnju tokom boravka na otvorenom i da se ne kreću kroz neuređena područja koja mogu biti...

Saopštenje JZU Institut za javno zdravstvo, prenosimo u cjelosti: "S obzirom na nastupajuće praznike i toplije vrijeme kada se...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana ’’GARDA PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će danas (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...