PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE KORNELIJE STANKOVIĆ

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za učenike i direktora Muzičke škole „Kornelije Stanković“.

Povod sastanka su značajna priznanja koja su na brojnim domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima osvojili talentovani mladi harmonikaši.

Gradonačelnik Petrović je rekao da današnji susret bio prilika za razgovor na temu Svjetskog kupa u harmonici koji bi trebalo da se održi u Bijeljini u avgustu sljedeće godine, koji će Grad Bijeljina podržati. On je istakao važnost pružanja podrške mladim talentima, jer je to jedan od načina da se da doprinos stvaranju boljeg i kvalitetnijeg društva.

– Ovi mladi talenti, koji su već sada virtuozi na harmonici, su ponos škole, svojih roditelja i naše Bijeljine – rekao je Petrović.

Slaviša Perić, direktor škole koja osim sjedišta u Ugljeviku, ima i odjeljenje u Bijeljini, istakao je da postignuti rezultati na najbolji mogući način prezentuju naš grad, a da ukupan broj nagrada koje su osvojili učenici iz Bijeljine iznosi pet stotina. On je podsjetio da su učenici ove škole bili učesnici na Svjetskom kupu harmonike, kao najprestižnijem takmičenju u sviranju na ovom instrumentu, a među uspjecima je izdvojio učešće na takmičenju koje se održava u Sloveniji i ima tradiciju od preko trideset godina. Ostvarili su i veliki uspjeh na festivalu u Lincu koji organizuje Asocijacija harmonikaša iz Austrije, a posebno je istaknuta na nagradu sa festivala u Puli.

– Najstariji festival harmonike na prostoru bivše Jugoslavije se održava u Puli, a uspjeh učenika naše škole je bio apsolutan – osvojeno je maksimalnih stotinu poena. Osim toga, priznanje koje dodjeljuje gradonačelnik Pule, pripalo je našem učeniku – rekao je Perić.

Đorđe Perić, talentovani muzičar sa velikim iskustvom učešća na međunarodnim takmičenjima, osim nagrade iz Pule ističe i nastup u Sloveniji gdje je osvojio dvije prve nagrade i istakao da se priprema za Svjetski kup u Švajcarskoj i borbu za još jedan trofej.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...