MINISTAR GAŠIĆ: Tržište stabilno – bez straha za zimu

Datum:

Share post:

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je tržište trenutno stabilno, da nema straha od nestašica proizvoda, kao i da Srpska ima dovoljno električne eenrgije i građani nemaju razloga da strahuju.

“Jako je teško prognozirati kretanje cijena, prije svega jer je Republika Srpska uvozno orijentisana. Svi mi nadamo se da će u narednom periodu doći do stabilizacije geopolitičkih dešavanja koja su dovela do turbulencija na globalnom tržištu, te da će potom doći i do stabilizacije tržišta i mogućnosti dugoročnijeg prognoziranja kretanja cijena”, rekla je Gašićeva.

Ona je za “Euroblic” podsjetila da je Vlada Srpske ograničila marže na naftu i naftne derivate u aprilu 2021. i da je dodatno ograničila marže na osnovne životne namirnice u novembru 2021. kako bi sačuvala životni standard građana.

Gašićeva je naglasila da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da je postignut dogovor o cijeni peleta za domaće stanovništvo i da postoji niz drugih mjera koje realizuju institucije Srpske u korist stanovništva.

Govoreći o turističkim vaučerima, ona je rekla da je za dva mjeseca realizovano njih 10.000 i kaže da je zadovoljna dosadašnjim odzivom građana.

Gašićeva je rekla da ohrabruje podatak da se vraćaju strani turisti, kojih je više od polovine u ukupnom broju dolazaka.

Ona je navela da se do kraja godine očekuje da će Srpska ove godine prevazići dosadašnje rekorde i prvi put imati milionski broj registrovanih noćenja.

Kada je riječ o pripremi za izgradnju ski-centra na Manjači, ona je istakla da Banjaluka kao najveći grad uvijek treba dodatno ulaganje i unapređenje ponude, a neophodno je raditi i na uvezivanju sa okolnim opštinama – Šipovom, Mrkonjić Gradom, Ribnikom, Kneževom i drugim lokalnim zajednicama kako bi turisti odmor provodili što kvalitetnije i ostajali duže.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...