KSRS: Najoštrije osuđujemo ponašanje Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje KSRS prenosimo u cjelosti:

„Košarkaški savez Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH, koji su zabranili djevojčicama M. B. i T.G. da proslavljaju pogotke za 3 poena dižući tri prsta. Pored toga, igrajući za reprezenztaciju BiH, djevojčice srpske nacionalnosti su doživjele i prijetnje i uznemiravanje na nacionalnoj osnovi (,,odsjeći ćemo ruku ko digne tri prsta“, priča o ratu u BiH, Srebrenici, oduzimanje i pregledanje telefona i sl.).

Možete li uopšte zamisliti da djevojčice u ovom uzrastu, kada im prije svega treba usaditi ljubav prema košarci i dresu koji nose, od reprezentacije za koju igraju, dožive takvu torturu?! U 2022. godini, 21. vijeku, u jednoj Evropskoj zemlji, to je nezamislivo!

TESTNA REKLAMA

Pored prijetnji i uznemiravanja na nacionalnoj osnovi koje su ove djevojčice u reprezentaciji BiH doživjele, imali smo priliku da vidimo i da se i prije par dana pobjeda seniorske reprezentacije BiH u Kelnu protiv Slovenije „slavila“ za ratnim zastavama tzv. Armije BiH.

NOVI KOŠARKAŠKI BH SKANDAL: ZABRANJENA TRI PRSTA

Poslije ovih skandala pitamo se da li neko iz Republike Srpske uopšte treba slati svoje dijete da igra za reprezentaciju BiH?!

Takođe, u svjetlu navedenih događaja, a po prijavi klubova i roditelja djevojčica, Košarkaški savez Republike Srpske je dana 6.9.2022. godine podnio Disciplinskom sudu KS BiH zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...