MINISTAR GAŠIĆ: Tržište stabilno – bez straha za zimu

Datum:

Share post:

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je tržište trenutno stabilno, da nema straha od nestašica proizvoda, kao i da Srpska ima dovoljno električne eenrgije i građani nemaju razloga da strahuju.

“Jako je teško prognozirati kretanje cijena, prije svega jer je Republika Srpska uvozno orijentisana. Svi mi nadamo se da će u narednom periodu doći do stabilizacije geopolitičkih dešavanja koja su dovela do turbulencija na globalnom tržištu, te da će potom doći i do stabilizacije tržišta i mogućnosti dugoročnijeg prognoziranja kretanja cijena”, rekla je Gašićeva.

Ona je za “Euroblic” podsjetila da je Vlada Srpske ograničila marže na naftu i naftne derivate u aprilu 2021. i da je dodatno ograničila marže na osnovne životne namirnice u novembru 2021. kako bi sačuvala životni standard građana.

Gašićeva je naglasila da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da je postignut dogovor o cijeni peleta za domaće stanovništvo i da postoji niz drugih mjera koje realizuju institucije Srpske u korist stanovništva.

TESTNA REKLAMA

Govoreći o turističkim vaučerima, ona je rekla da je za dva mjeseca realizovano njih 10.000 i kaže da je zadovoljna dosadašnjim odzivom građana.

Gašićeva je rekla da ohrabruje podatak da se vraćaju strani turisti, kojih je više od polovine u ukupnom broju dolazaka.

Ona je navela da se do kraja godine očekuje da će Srpska ove godine prevazići dosadašnje rekorde i prvi put imati milionski broj registrovanih noćenja.

Kada je riječ o pripremi za izgradnju ski-centra na Manjači, ona je istakla da Banjaluka kao najveći grad uvijek treba dodatno ulaganje i unapređenje ponude, a neophodno je raditi i na uvezivanju sa okolnim opštinama – Šipovom, Mrkonjić Gradom, Ribnikom, Kneževom i drugim lokalnim zajednicama kako bi turisti odmor provodili što kvalitetnije i ostajali duže.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Umjesto 300 novih, ugašeno 70 parking – mjesta u užem centru grada

Bijeljina se, kao i većina gradova u regionu, već godinama suočava s nedostatkom parking – mjesta u užem...

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...