Uskoro počinje izgradnja zatvora u Bijeljini

Datum:

Share post:

Ugovor za izgradnju zatvora u Bijeljini, koji će finansirati Evropska unija (EU) sa pet miliona KM, trebalo bi da bude potpisan u idućih 15 dana.
 

Delegacija Evropske unije (EU) u BiH raspisala je u februaru tender za izgradnju zatvora u Bijeljini koji će finansirati sa oko pet miliona maraka u okviru programa IPA za BiH.

Portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Jamila Milović Halilović rekla je da je evaluacija tendera u završnoj fazi.

„Evaluacija još uvijek traje, stoga još nije odlučeno o najboljoj ponudi. Nakon završetka procesa evaluacije, najbolji ponuđač biće i javno objavljen u skladu sa procedurama EU. Očekuje se da će ugovor biti potpisan do juna 2019. U skladu sa uslovima tendera, građevinski radovi trajaće 12 mjeseci počev od zvaničnog početka radova“, istakla je ona.

Prema podacima Delegacije EU dvije zainteresovane kompanije su posjetile Bijeljinu i obišle lokaciju na kojoj treba da bude građen zatvor.

Novi zatvorski kompleks biće zatvorenog tipa i njegovim završetkom biće okončan rad dosadašnjeg Kazneno – popravnog zavoda koji se nalazi u gradskom području Bijeljine.

Na lokaciji Golo Brdo, gdje je predviđena gradnja zatvora, već je izgrađen objekat za registraciju i pritvor.

Tender je raspisan za ostatak budućeg kompleksa koji treba da se sastoji od objekata za smještaj – paviljona A, B i C. Smještaj treba da ima četvorokrevetne i petokrevetne ćelije.

Ukupan kapacitet novog zatvorskog komleksa, prema ranijim najavama, biće od 300 do 350 mjesta, na ukupnoj površini od deset i po hektara, a otvoriće se i oko 80 novih radnih mjesta.

Kompleks će imati i poluotvoreni dio zgrade, te zgrade za kantinu, rad i pružanje usluga.

Predviđena je i gradnja zgrade za prijem, otpuštanje i ambulantu, zgrade za posjete, upravne zgrade, elektro – postrojenja s kotlovnicom, kao i radovi na uređenju vanjskog prostora.

Cijeli kompleks treba da bude pokriven elektronskim bezbjedonosnim sistemom kao što je video nadzor, kontrola pristupa, sistem za otkrivanje požara i alarm.

Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mladi SDS Bijeljina organizovali druženje sa sugrađanima (foto)

Mladi SDS Bijeljina, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, organizovali su druženje sa sugrađanima.  Ovom prilikom, dijelili su ofarbana vaskršnja...

U Bijeljini organizovana 31. „Jajarijada“ (foto)

Povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, JU Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina u saradnji sa SKUD „Semberija“, Gradskim pozorištem...

Nastavlja se akcija potrage za rudarom Rudnika „Mramor“

Nastavlja se akcija potrage za rudarom Asimom Šehanovićem, koji je ostao zatrpan pod zemljom u Rudniku lignita "Mramor". Generalni...

Ugljevički zdravstveni radnici neumorni i za praznike: Direktorica im uručila vaskršnje darove

Direktorica Doma zdrvalja Ugljevik Cvjetana Dragonjić uručila je danas vaskršnja jaja i darove Hitnoj medicinskoj službi ove zdravstvene...