BIJELJINA: Više kladionica nego pekara!

Datum:

Share post:

Među četiri velika ljudska poroka, vjerovatno ne bez razloga, svrstavaju se alkoholizam, droga, kocka i vlast. Što se kocke tiče, pojedini dijelovi Bijeljine, pogotovo noću, sijaju kao Las Vegas.  Imajući u vidu opšte stanje nezaposlenosti i besparice, teško je shvatiti šta je to sve dovelo do takvog trenda otvaranja kladionica i popularizacije igara na sreću u gradu i regiji u kojoj su sve donedavno čak i prosječne plate bile značajno niže od entitetskog i državnog prosjeka.

Uglavnom, kladionice se mogu vidjeti gotovo na svakom koraku. Oni koji ih posjećuju tvrde da im one služe za razbibrigu i  dokolicu. Malo ko će javno priznati da u kladionici traži ili da očekuje dobitničku sreću. Veliki broj kladionica otvoren je u blizini školskih objekata, a kuriozitet je ova zgrada u centru grada u kojoj se nalaze čak četiri kladionice. Prilikom završetka izgradnje  svake nove stambeno – poslovne zgrade, kao po pravilu, otvara se i nova kladionica.

Svi oni koji iz drugih gradova dođu u Bijeljinu mogli bi lako pomisliti da je u pitanju regija u kojoj se nalaze naftne bušotine i rudnici zlata, a ne da je u pitanju žitnica u kojoj se svake godine proliju hektolitri težačkog znoja da bi se proizvelo dovoljno žitarica i povrća I povrća za vlastite potrebe I za tržište.

​U martu ove godine, po hitnom postupku,  Narodna skupština RS usvojila je Zakon o igrama na sreću čiji je cilj, kako je obrazloženo, unapređenje sistema igara na sreću, te posebno unapređenje nadzora u ovoj oblasti i razvijanje obima poslovanja u igrama na sreću, a samim tim i povećanje budžetskih prihoda u ovoj godini.

Prema dostupnim podacima iz 2017. godine, u RS je bilo  oko 867 poslovnica sportskih kladionica, od čega u Banjaluci 223, u Bijeljini 58, u Doboju 29. Ukupno 14 pravnih lica imalo je  licencu za priređivanje kladioničkih igara. Prema najnovijim podacima, u ovom entitetu ima čak oko 1.200 kladionica. Za klađenje se, izgleda, uvijek nađe neka para u džepu. 

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...