GRADONAČELNIK SARAJEVA: Nastavićemo saradnju sa Bijeljinom

Datum:

Share post:

Gradonačelnikom Sarajeva Abdulah Skaka i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić, danas su posjetili Bijeljinu gdje su održali sastanak sa Gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o aktuelnim problemima i budućoj saradnji.

„Razgovarali smo, prije svega, o trenutnoj situaciji koja je nama svima problem i razmijenili iskustva o borbi sa virusom korona. Tema razgovora je bila i dalja saradnja između naša dva grada. Mi smo i ranije imali saradnju sa Sarajevom, a u budućnosti možemo puno raditi na zajedničkim projektima oko međunarodne saradnje i projekata. Dogovorili smo se da sljedeći sastanak bude u Sarajevu, prije svega, našeg Odsjeka za LER i EI i da tu saradnju proširimo na međunarodne fondove, da ih aktiviramo i usmjerimo ka našim gradovima“, rekao je Mićić.

 
Poslije sastanka sa Gradonačelnikom Bijeljine, Gradonačelnik Sarajeva je sa svojim predstavnicima posjetio Janju i Atik džamiju.

„Želim da se Gradonačelniku i Ministru zahvalim i posjeti našoj MZ Janja i poklonu koji joj daju. Naša MZ Janja je dio našeg gradskoj područja i o njoj vodimo računa. Puno projekata je realizovano, a možda i najveći koji se završava ove ili naredne godine je regulacija korita rijeke Janje i zaštita od poplava“, istakao je Mićić.

Mićić je naveo da Gradska uprava Bijeljina ima jako dobru saradnju i sa Federalnim ministarstvima i da sve njihove projekte Gradska uprava sufinansira bez problema, kao i da će to biti praksa i u budućnosti. Mićić je najavio da je u planu kandidovanje projekta regulacije vodovoda i kanalizacije u MZ Janja.

„Jako mi je drago da smo imali kvalitetan sastanak na kome je bilo razgovora o budućoj saradnji i nastavku saradnje Grada Sarajeva kao glavnog grada sa Bijeljinom. Nama je kao glavnom gradu zaista važan svaki grad u BiH i mi se tako ponašamo otkako sam ja na čelu Sarajeva. Želim da u vremenu koje je pred nama saradnja bude jasnija, intenzivnija i da zajednički radimo na projektima“, rekao je Skaka.

On je naveo da je Gradonačelnik Bijeljine veteran u svom poslu od koga se mogu čuti dobra iskustva.

„Nažalost, Bijeljina je bila suočena i sa poplavama koje su se desile 2014. godine, tako da vi u potpunom smislu razumijete šta znači vanredna situacija i vanredno stanje. To je jedan od razloga zašto je dobro čuti iskustvo Gradonačelnika o jednoj takvoj situaciji. Vjerujem da će vrijeme pred nama zaista zahtijevati da radimo na tome da pronađemo najbolji put da saniramo ekonomsku krizu koja prijeti cijeloj BiH i svakoj zajednici u njoj“, istakao je Skaka.

Skaka je najavio današnju posjetu povratnicima u Janji zajedno sa Federalnim ministrom Ramićem.

„Danas doniramo jedan top koji ima ulogu da najavi završetak posta i početak Iftara. Mi jednu takvu atrakciju imamo u Sarajevu na Žutoj tabiji. Dosad smo u preko 20 gradova u BiH donirali jedan takav poklon i vjerujem da će i ovdje biti prava atrakcija za sve u Janji“, rekao je Skaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...

RSS u Bijeljini uručuje članske karte za više od 100 novih članova

RSS sutra u Bijeljini uručuje članske karte za više od 100 novih članova Republička stranka Srpske će sutra (ponedjeljak,...

PETROVIĆ: Radi se „pogrešna“ dionica kada je u pitanju Drinski nasip – sadašnja neće pružiti nikakvu zaštitu

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, gostovao je u emisiji "MAT" BN televizije, gdje je rekao da se radi pogrešna...

ZORAN OSTOJIĆ “GECA“ – “vižljasti“ bek iz “osamdesetih“ i sada aktivan u radu FK “Proleter“ Dvorovi (foto)

Zoran Ostojić ''Geca''  potiče iz mlađe generacije i  osamdesetih godina prošlog vijeka  je započeo svoju fudbalsku karijeru u...