ZORAN OSTOJIĆ “GECA“ – “vižljasti“ bek iz “osamdesetih“ i sada aktivan u radu FK “Proleter“ Dvorovi (foto)

Datum:

Share post:

Zoran Ostojić “Geca“  potiče iz mlađe generacije i  osamdesetih godina prošlog vijeka  je započeo svoju fudbalsku karijeru u FK“Proleter“ iz Dvorova.

-Prvo se sa svojom generacijom pojavio u mlađim kategorijama gdje je zapažen kao vižljasti bek koji je imao svoj smisao igre pa je prekomandovan u seniorski sastav, kaže istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

-Geca je bio vrlo nestašan dječak sa slobodnim shvatanjima fudbala pa je nerjetko dolazio u konflikte sa tadašnjim trenerima koji nisu željeli da se upuštaju u rasprave, te se iz tih razloga često nalazio u drugom planu ili rezervi, prisjeća se Simeunović.

Simeunović kaže da je Zoran Ostojić “Geca“ međutim, pored sveg opisanog ostavio dubok trag u istoriji dvorovljanskog Proletera, a naročito skraja osamdesetih godina dvadesetog vijeka, kada je igrao i prvi Kup FS RS, u toku ratnih dejstava, oprostio se od aktivnog igranja i preuzeo vođenje mlađih kategorija na koje je prenosio svoja znanja.

Vladan Simeunović napominje da je Zoran Ostojić “Geca“ odigrao mnoge značajne utakmice Proletera te da je postigao nekoliko lijepih pogodaka.

-Zoran Ostojić “Geca“ je i sada aktivan u radu Uprave FK “Proleter“ Dvorovi, a za pisanje istorije fudbalskog kluba od 1999. godine Zoran Ostojić “Geca“ je nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“, zaključuje priču o “Geci“ istoričar FK “Proleter“ Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Izađite 2. juna na birališta, budite odgovorni – izbori nisu igračka

Predsednik Srbije i član SNS  Aleksandar Vučić poručio je danas, na mitingu izborne liste "Aleksandar Vučić - Beograd...

PATRIJARHU ZABRANJEN ULAZAK NA KiM Oglasio se Petković: „To je politika laži i maltretiranja“

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se povodom naredbe prištinskih vlasti koje su zabranile ulazak Patrijarha Porfirija...

Svečanost povodom Dana Rudarskog Fakulteta u Prijedoru (foto)

maj, Dan Rudarskog fakulteta u Prijedoru, uz obilježavanje 15 godina postojanja, bio je prilika za odavanje...

Zadovoljni u pčelinjaku Vasilić: Prinos bagremovog meda u podmajevičkom kraju do 15 kg po košnici (foto)

Pčelari u Podmajevici mogu da budu zadovoljni prinosom meda koji je do 15 kg po košnici, kaže Božica...