GRADONAČELNIK SARAJEVA: Nastavićemo saradnju sa Bijeljinom

Datum:

Share post:

Gradonačelnikom Sarajeva Abdulah Skaka i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić, danas su posjetili Bijeljinu gdje su održali sastanak sa Gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o aktuelnim problemima i budućoj saradnji.

„Razgovarali smo, prije svega, o trenutnoj situaciji koja je nama svima problem i razmijenili iskustva o borbi sa virusom korona. Tema razgovora je bila i dalja saradnja između naša dva grada. Mi smo i ranije imali saradnju sa Sarajevom, a u budućnosti možemo puno raditi na zajedničkim projektima oko međunarodne saradnje i projekata. Dogovorili smo se da sljedeći sastanak bude u Sarajevu, prije svega, našeg Odsjeka za LER i EI i da tu saradnju proširimo na međunarodne fondove, da ih aktiviramo i usmjerimo ka našim gradovima“, rekao je Mićić.

 
Poslije sastanka sa Gradonačelnikom Bijeljine, Gradonačelnik Sarajeva je sa svojim predstavnicima posjetio Janju i Atik džamiju.

„Želim da se Gradonačelniku i Ministru zahvalim i posjeti našoj MZ Janja i poklonu koji joj daju. Naša MZ Janja je dio našeg gradskoj područja i o njoj vodimo računa. Puno projekata je realizovano, a možda i najveći koji se završava ove ili naredne godine je regulacija korita rijeke Janje i zaštita od poplava“, istakao je Mićić.

Mićić je naveo da Gradska uprava Bijeljina ima jako dobru saradnju i sa Federalnim ministarstvima i da sve njihove projekte Gradska uprava sufinansira bez problema, kao i da će to biti praksa i u budućnosti. Mićić je najavio da je u planu kandidovanje projekta regulacije vodovoda i kanalizacije u MZ Janja.

„Jako mi je drago da smo imali kvalitetan sastanak na kome je bilo razgovora o budućoj saradnji i nastavku saradnje Grada Sarajeva kao glavnog grada sa Bijeljinom. Nama je kao glavnom gradu zaista važan svaki grad u BiH i mi se tako ponašamo otkako sam ja na čelu Sarajeva. Želim da u vremenu koje je pred nama saradnja bude jasnija, intenzivnija i da zajednički radimo na projektima“, rekao je Skaka.

On je naveo da je Gradonačelnik Bijeljine veteran u svom poslu od koga se mogu čuti dobra iskustva.

„Nažalost, Bijeljina je bila suočena i sa poplavama koje su se desile 2014. godine, tako da vi u potpunom smislu razumijete šta znači vanredna situacija i vanredno stanje. To je jedan od razloga zašto je dobro čuti iskustvo Gradonačelnika o jednoj takvoj situaciji. Vjerujem da će vrijeme pred nama zaista zahtijevati da radimo na tome da pronađemo najbolji put da saniramo ekonomsku krizu koja prijeti cijeloj BiH i svakoj zajednici u njoj“, istakao je Skaka.

Skaka je najavio današnju posjetu povratnicima u Janji zajedno sa Federalnim ministrom Ramićem.

„Danas doniramo jedan top koji ima ulogu da najavi završetak posta i početak Iftara. Mi jednu takvu atrakciju imamo u Sarajevu na Žutoj tabiji. Dosad smo u preko 20 gradova u BiH donirali jedan takav poklon i vjerujem da će i ovdje biti prava atrakcija za sve u Janji“, rekao je Skaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...