KARANTIN OBAVEZA za putnike koji ulaze u BiH preko teritorije FBiH

Datum:

Share post:

– Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u Gradu Bijeljina, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH dužni su da se jave u karantin Osnovne škole "Vuk Karadžić", gdje će biti pregledani – jasan je Ratomir Draganić, načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije.

On navodi da je razlog za uvođenje mjere obaveznog prijavljivanja u karantin pri OŠ "Vuk Karadžić" odluka Federalne uprave civilne zaštite od petka, 24. aprila, kojom je naredba o obaveznom karantinu ukinuta, odnosno, zamijenjena rješenjem sanitarnih inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničenju kretanja.

– Rješenja izdata od strane kantonalnih sanitarnih inspektora ne važe na teritoriji Republike Srpske i zbog toga će Komunalna policija, na osnovu podataka koje će dobijati od Inspektorata  Republike Srpske, vršiti redovnu kontrolu lica koja su ušla u BiH preko graničnih prelaza na teritoriji Federacije. Prilikom kontrole, komunalni policajci će dostavljati i obavještenja o obaveznom javljanju u karatin u OŠ "Vuk Kradžić". Lica koja se ne jave dobrovoljno biće sprovedena u karantin od strane pripadnika Policijske uprave Bijeljina – pojasnio je Draganić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi (foto)

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti Igor...

KOŠARAC: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je vidljivo da bošnjačka struktura primarno želi da implementira...

BORENOVIĆ U SKOPLJU: Nove tehnologije poželjne u izbornom procesu

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, kao član Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini...

Izabrani predsjednik i potpredsjednik GO RSS Zvornik (foto)

U Zvorniku je održana izborna skupština Gradskog odbora /GO/ Republičke stranke Srpske na kojoj je za predsjednika GO...