Premašen plan proizvodnje uglja u RiTE Ugljevik

Datum:

Share post:

Plan proizvodnje uglja za devet mjeseci ove godine u ugljevičkom rudniku preduzeća Rudnik i termoelektrana (RiTe) ostvaren je sa 116 odsto, odnosno planirana je proizvodnja od 1.264.110 tona, a proizvedeno je 1.464.562 tona uglja.

U istom periodu planirano je da se otkopa 8.100.000 metara kubnih čvrste mase otkrivke, a plan je realizovan sa 98 odsto, odnosno ostvarenje iznosi 7.911.000 metara kubnih čvrste mase, objavljeno je na sajtu RiTe Ugljevik.

Ovih dana završeni su i radovi na izmještanju dijela puta za Sarije, koji je ugrožen napredovanjem rudarskih radova u južnom dijelu revira Jablani.

“Izmještanjem dijela puta za Sarije stvoreni su uslovi da se stabilizuje dionica tog puta koji koriste mještani Sarija, kao i bezbjedno uzimanje preostalih količina uglja u južnom dijelu revira Jablani. Pomijeranjem ovog puta, smanjena je zapremina sarijaškog jezera, napravljen je sigurnosni bedem prema kopu i izmješten je cjevovod, za odvođenje vode iz tog jezera, u sigurniju zonu. Sve to će omogućiti, prije svega, bezbjednije izvođenje rudarskih radova u reviru Jablani”, navode iz RiTe Ugljevik.

Dužina trase izmještenog puta iznosi 490 metara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi (foto)

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti Igor...

KOŠARAC: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je vidljivo da bošnjačka struktura primarno želi da implementira...

BORENOVIĆ U SKOPLJU: Nove tehnologije poželjne u izbornom procesu

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, kao član Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini...

Izabrani predsjednik i potpredsjednik GO RSS Zvornik (foto)

U Zvorniku je održana izborna skupština Gradskog odbora /GO/ Republičke stranke Srpske na kojoj je za predsjednika GO...