Ako situacija izmakne kontroli, moguće uvođenje policijskog časa

Datum:

Share post:

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je sinoć da je u Srpskoj trenutno pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, te apelovao na građane da se odgovorno ponašaju da bi se izbjeglo zatvaranje obrazovnih ustanova, trgovina, ugostiteljskih objekata i uvođenje policijskog časa.
 
On je naglasio da ove mjere nisu ničiji hir, niti represija ili htijenje, već da se njima želi spasiti zdravlje građana, ekonomski sistem i privreda Republike Srpske.

Višković ne isključuje mogućnost uvođenja policijskog časa u Republici Srpskoj ukoliko epidemiološka situacija izmakne kontroli.

"Jedina mjera koja je poznata širom svijeta protiv virusa korona je fizička distanca, nošenje zaštitne maske i lična higijena, kako bi virus držali pod kontrolom", rekao je Višković.

Višković je rekao da je pogoršanje epidemiloške situacije u Republici Srpskoj očekivano jer je struka ranije najavljivala da će biti znatno povećan broj zaraženih od virusa korona na jesen u odnosu na ljeto.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...