BIJELJINA: Počeo TURNIR "RS ČELENDŽ" povodom Dana Republike

Datum:

Share post:

U hotelu Moskva, Etno sela ’’Stanišići’’ danas je počeo 2. Međunarodni "RS čelendž turnir" u kjokušin karateu, koji se održava povodom 9. januara – Dana Republike, a turnir je okupio oko 30 takmičara iz Srpske, Srbije, Švedske i Rumunije.
 
Specijalni gost turnira je predsjednik Evropske karate organizacije /EKO/ Šihan Koen Šarenberg iz Holandije i glavni evropski sudija za ovaj specifični stil karatea Jan Bulov iz Danske.
 
Ovogodišnji turnir imati takmičarski dio, u kojem će se boriti seniori, te revijalni dio, na kojem će nastupiti djeca uzrasta od osam do 10 godina, kao i djevojke i veterani.
 
"Cilj turnira je afirmacija kjokušin karatea u Republici Srpskoj i BiH, kao i pravih vrijednosti u sportu, a to je poštovanje protivnika. Iako je ovo veoma težak stil, nije nedostižan i u klubu smatramo da je teži put ispravniji", rekao je Igor Ranković, predsjednik Šinkjokušin kluba "TRB".

Predrag Jović, zamjenik gradonačelnika Grada Bijeljina je tom prilikom primio zahvalnicu od organizatora turnira.

Slavenko Ristić, Predrag Jović, Nemanja Majdov
 
Za pobjednike turnira u seniorskoj kategoriji predviđena je i novčana nagrada od 1.000 evra.
 
 Pokrovitelj turnira je kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/.
 
Osnivači kluba Šinkjokušina u BiH /KSBiH/ i kluba "TRB" u Bijeljini i inicijatori turnira su Ranković i generalni direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić, šotokan šampioni i reprezentativci bivše Jugoslavije.
 
Ranković i Ristić polagali su za 1. Dan Šinkjokušina kod Mareka Kubeka, predsjednika austrijske Kjokušin karate organizacije /AKKO/, koji je i supervizor KSBiH.
 
Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Srpskoj rođena 31 beba

POVEZANE VIJESTI

U Srpskoj rođena 31 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 31 beba, 18 djevojčica i 13 dječaka. Najviše beba rođeno...

VRIJEME DANAS toplije i sunčano

Ujutru pretežno vedro, oko reka i po kotlinama ponegde prolazna magla. Tokom dana toplije i sunčano uz malu...

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...