ZORAN SOFRENIĆ, SDS SEMBERIJA: „Cilj mi je da još više doprinesem poboljšanju uslova za razvoj sporta u našem gradu“ (foto)

Datum:

Share post:

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina i član Gradskog odbora SDS Semberija – Mićo Mićić Zoran Sofrenić, u razgovoru za Dešavanja u Bijeljini, osvrnuo se na to kakva je prethodna godina bila za Bijeljinu i Semberiju, po čemu će je pamtiti / zaboraviti na privatnom i poslovnom planu, ali i kakva su mu očekivanja od Nove 2023. godine.

Kakva je, po Vašoj ocjeni, bila 2022. godina za Bijeljinu i Semberiju?
Mišljenja sam da je Bijeljina u dobroj mjeri stagnirala u prethodnom periodu. Nijedan kapitalni projekat nije započet. Bilo je puno investitora koji su bili spremni da svoja sredstva ulože u našem gradu čime bi se poboljšao komoditet života naših sugrađana, ali su radi nerazumjevanja Gradske uprave i nepovoljne političke klime u našem gradu, odlučili da investiraju u nekoj drugoj sredini.

Po čemu ćete je pamtiti?
Sigurno je da će 2022. godina ostati upamćena po ratu koji se desio u Ukrajini, od koga se negativne posledice osjećaju u cijelom svijetu.

Šta biste najradije zaboravili iz godine za nama?
2022. godinu ću nastojati da zaboravim što prije jer, pored navedenog rata i stagniranja razvoja grada, ona će biti upamćena i po negativnim posljedicama epidemije koja nas je zadesila.

Šta ste sve uradili u ovoj godini i na šta ste najponosniji?
Ponosan sam što sam veći dio vremena uspio da posvetim svojoj porodici i da provedem više vremena sa njima, što mi je bio problem u nekim prethodnim godinama zbog poslovnih obaveza.

Kao odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, šta konkretno najviše zamjerate Gradonačelniku Bijeljine?
Gradonačelniku zamjeram puno toga – pored niza kapitalnih ulaganja koja nisu došla u naš grad, zamjeram mu i nekorektno ponašanje prema ljudima koji nisu njegovi istomišljenici, onda neodržavanje gradske infrastrukture, nesavjesno trošenje gradskog budžeta u samopromociju… Isto tako, poželio bih mu sreću u 2023. godini, prije svega da zasnuje svoju porodicu i, vjerovatno onda shvati šta su prave vrijednosti života.

Šta je potrebno da situacija u Bijeljini bude povoljnija u narednoj godini?
Potrebno je da na mjesto prvog čovjeka Grada dođe neko ko će svoj posao obavljati savjesno i odgovorno, neko ko će znati koja je uloga i koji su zadaci Gradonačelnika. Iskreno se nadam da će sadašnji Gradonačelnik mnogo više doprinijeti boljitku života naših sugrađana u narednom periodu, kao ljekar.

Kakve su Vaše želje za 2023. godinu?
Moja želja je, vjerovatno kao i većine ljudi, da se okonča rat u Ukrajini. Mnogo negativnih efekata imamo zbog toga… I naravno, da moja porodica i meni dragi ljudi budu zdravi i srećni.

Vrijeme je praznika, ostaje više vremena za porodicu i drage ljude, kako ćete provesti novogodišnje praznike?
Novogodišnje praznike ću provesti kod kuće, u krugu porodice i prijatelja.

Sa novom godinom često idu i nove odluke, koja je Vaša, na ličnom i privatnom planu?
Pošto sam cijeli život posvetio sportu, cilj mi je da još više doprinesem poboljšanju uslova za razvoj sporta u našem gradu, da konačno krenemo u izgradnju jedne velike i multifunkcionalne gradske dvorane, da rekonstruišemo sve sportske terene i objekte, napravimo trim stazu, napravimo nekoliko sportskih terena koje će naši sugrađani moći da koriste bez novčanih obaveza. Ulaganjem u sport ulažemo, prvenstveno, u zdravlje naše djece, sklanjamo ih od negativnih efekata današnjeg doba.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: desavanjaubijeljini.com / mojabijeljina.com

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...