ZELJKOVIĆ, FS RS: FK “Radnik“ iz Bijeljine je mjesto u Premijer ligi BiH (foto)

Datum:

Share post:

Juče je u Bijeljini održana sjednica Fudbalskog saveza područja Semberije, Majevice i Birača kojoj je prisustvovao i Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Za portal Dešavanja u Bijeljini pričao je o unapređenju infrastrukture na stadionu u Bosni i Hercegovini i razvoju omladinskog i ženskog fudbala, što je bio jedan do njegovih prvih predloga kada je izabrani na mjesto predsjednika.

U većini područnih fudbalskih saveza završen po jedan kapitalni projekat

“Ono što smo pričali, kada smo dolazili na čelo Saveza, a mislim da polako jedno po jedno ostvarujemo – akcent nam je bio na infrastrukturi koja je sigurno zapuštena. Ona i danas nije nimalo bajna, dakle puno je problema koji su tu godinama iza nas i mi nemamo tu finansijsku mogućnost da djelujemo svuda i usvim projektima. Ono što mi radimo i što smo se bazirali, kako bi uradili vidljive tragove, to je da smo rekli da nam je cilj da idemo u svim područnim savezima, u svim regijama da uradimo određene kapitalne projekte i ono što je dobro i što je vidljivo je već sada da možemo reći da smo u većini područnih saveza završili po jedan kapitalni projekat, a tamo gdje nije završen, u pripremi je ili se već počeo raditi, tako da, sa te strane, polako ispunjavamo ono što smo rekli”, rekao je Zeljković za Dešavanja u Bijeljini i nastavio:

Omladinski fudbal jako bitan – ukinute kotizacije za Prvu ligu Republike Srpske i druge dvije lige Republike Srpske

“Takođe, omladinski fudbal je jako bitan i tu pokušavamo, kroz stalno povećavanje određenih finansijskih injekcija prema samim klubovima, da djelujemo, a ono što, takođe, Savez radi mimo ovih infrastrukturnih projekata, to je da pokušavamo da lančano pomažemo sve klubove onoliko kako je u toj našoj moći. Isto tako, znate da smo donijeli odluku za ukidanje kotizacija za Prvu ligu Republike Srpske i druge dvije lige Republike Srpske, tako da svi klubovi koji igraju Prvu ligu, 18 klubova i druge dvije lige po 16 klubova su za proljeće oslobođeni kotizacije u iznosu 100%, a, takođe, su svi oslobađeni za sezonu 2024-2025. Dakle, puno je planova, puno ideja, puno je onoga što treba još uvijek da se radi da bi se to podiglo na veći nivo. Za sve potrebno vrijeme i finansije koje su, nažalost, limitirane, ali mi pokušavamo s onim finansijama kojim raspolažemo, da ravnopravno djelujemo prema svim područnim savezima i da svuda uradimo određene stvari”, istakao je Zeljković.

Čestitka Radiki Mariću – raduje me svaki dolazak u Bijeljinu

Kada je u pitanju izbor Radike Marića za predsjednika, iskoristio je priliku da mu čestita, kao i svim delegatima, ali i da istakne radost što je prisustvovao sastancima u Bijeljini.

Radika Marić po treći put predsjednik Područnog saveza (foto)

“Drago mi je da sam danas prisustvovao sastancima. Koristim priliku da čestitam gospodinu Mariću na jednoglasnom izboru. Takođe, čestitam svim delegatima Područnog saveza, koji su izabrani za period 2024-2028 godina. Takođe, moram da iskoristim priliku da se zahvalim Područnom savezu, jer me je ovaj put podržao za predsjedničku funkciju predsjednika FSRS i sigurno da ćemo i uspješnu saradnju, koju smo imali u prethodnom periodu, pokušati da nastavimo, da je unaprijedimo i da nastavimo raditi stvari koje su korisne za fudbal kako bi svi oni koji su akteri fudbala, bilo igrači ili fudbalski radnici koji vode klubove, da osjete da FSRS radi za dobrobit fudbala”, rekao je Zeljković.

Kao bitna tema izdvaja se jednoglasna podršku saveza Zeljkoviću.

“Pa evo, zasada tri područna Saveza, od sedam su me podržali za izbor, da obnovim mandat za predsjednika Saveza i sigurno da je to veliko zadovoljstvo, ali isto tako i obaveza da se nastavi posvećeno raditi ovaj posao. Nadam se da će me, na kraju, svi područni savjezi podržati za kandidaturu, iako je, naravno, dovoljno da samo jedan Savez podrži”, kaže Zeljković.

Skraćenje PL BiH na deset klubova doprinijeće povećanju kvaliteta fudbala

Zeljković smatra da će skraćenje Lige na nivou Fudbalskog saveza u Hercegovini na deset klubova doprinijeti povećanju kvaliteta fudbala.

“To je potez za koji smatram da će podići kvalitet fudbala i iz tog razloga smo došli s jednom takvom odlukom. Takođe, očekuje nas skraćenje naše Prve lige i smatram da će to podići kvalitet fudbala”, rekao je Zeljković i prokomentarisao Ligu nacija za sezonu 2024/2025:

“Jako zahtjevna i teška grupa i krema fudbala je tu, tako da vidjećemo kako će to sve izgledati. U svakom slučaju, biće dobra utakmica i izazovna”, smatra Zeljković.

Bosna i Hercegovina se nije plasirala na Evropsko prvenstvo i Zeljković ističe da se, nažalost, nije uradio istorijski korak, s obzirom na to da je peti baraž bio neuspješan.

Uskoro razgovor sa Savom Miloševićem

“Nije se uradio taj istorijski iskorak. Ovo je peti baraž koji je bio neuspješan. Nikada u istoriji Bosna nije bila na Evropskom prvenstvu. To nije nikakvo opravdanje, ali to je činjenica od koje ne možemo pobjeći. I, nažalost, ni ovaj put nismo uspjeli. Što se tiče Miloševića, ovih dana ćemo imati sa njim sastanak i vidjećemo što i kako dalje. Razgovaraćemo na tu temu daljeg mandata, vidićemo šta su njegovi planovi i ambicije”, najavio je Zeljković.

FK “Radnik“ iz Bijeljine je mjesto u Premijer ligi

Kada je u pitanju FK “Borac”, Zeljković smatra da aktuelno rukovodstvo radi “dobar posao”, što je vidljivo i poželio im je sreću da ispune svoje ciljeve, kao i svim ostalim klubama koji se bore za svoje ciljeve.

Fudbalski klub “Radnik” iz Bijeljine, sigurno grabi ka povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i to Zeljković smatra odličnim za našu regiju, kao i da je “Radniku” mjesto u Premijer ligi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...