Radika Marić po treći put predsjednik Područnog saveza (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Bijeljini u Centru za kulturu Semberija održana Izborna skupština Fudbalskog saveza područja Semberija, Majevica i Birač.

Radika Marić po treći put predsjednik Područnog saveza

Na današnjoj Izbornoj Skupštini, Radika Marić jednoglasno je izabran za predsjednika područnog Saveza, i to po treći put.

Prije održavanja Izborne skupštine, prezentovani su svi Izvještaji o radu, kao i Plan rada za 2024. godinu koji su takođe jednoglasno usvojeni.

Skupština broji ukupno 36 delegata sa pet opštinskih saveza od Han Pijeska do Obudovca. Skupštini je prisustvovalo 30 delegata od 36.

“Na izvještajnoj Skupštini su usvojene i izmjene i dopune Statuta, te smo uskladili Statut sa Zakonom o sportu, Fondacijama o udruženju građana i fondacijama Republike Srpske i usaglasili sa statutom Fudbalskog saveza Republike Srpske”, rekao je Marić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Nakon kraće pauze, održana je i redovna Izborna skupština na kojoj je prisustvovalo 35 delegata od ukupno 36. Sve odluke na današnjoj skupštini su usvojene jednoglasno, između ostalih, i odluka da Radika Marić po treći put bude predsjednik područnog Saveza.

“Po treći put sam dobio povjerenje delegata Skupštine područnog saveza koja je sastavljena od pet opštinskih saveza. Sigurno da mi je to čast i zadovoljstvo, ali i velika obaveza. Preko 130 fudbalskih klubova broji naše područje. Po treći put zvanično nisam imao protivkandidata, imao sam apsolutnu podršku svih predstavnika klubova. Ovim putem želim da se zahvalim svom opštinskom fudbalskom savezu gdje sam dobio, od 59 delegata koji su bili prisutni na Izbornoj skupštini opštinskog saveza, dobio sam podršku od 58 delegata”, istakao je Marić.

Izmirene sve obaveze prema FS RS

On je takođe naveo da su u 2023. godini izmirili sve svoje obaveze prema Fudbalskom savezu Republike Srpske, te su u 2024.godinu ušli bez ijedne marke dugovanja. Područni savez Semberija, Majevica i Birač je jedini područni savez koji je izmirio svoje obaveze za proteklu godinu.

Marić je istakao da je veliko zadovoljstvo imati na čelu FS RS čovjeka kao što je Vico Zeljković. Fudbalski savez Republike Srpske postoji od 1992. godine, međutim, do prije četiri godine nikada se rukovdstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske nije sjetilo da treba pomoć fudbalskim klubovima.

Zeljković pravi čovjek na pravom mjestu – sredstva usmjerio na rad infrastrukture po područnim savezima

“Dolaskom gospodina Zeljkovića na čelo FS RS 2020. godine, prve dvije godine svi klubovi od najviše do najniže lige su bili oslobođeni svih kotizacija i plaćanja svih troškova službenih lica. Zadnje dvije godine gospodin Zeljković je sva sredstva usmjerio na rad infrastrukture po područnim savezima gdje je područni savez Bijeljina dobio teren sa plastičnom travom na stadionu Radnika. Takođe, radi se i plastični teren na stadionu u OFS Zvornik. Ovih dana treba da se potpiše i ugovor o izgradnji terena sa hibridnom podlogom na stadionu fudbalskog kluba Radnik. Sigurno jedna dobit za fudbal kako regije, tako i čitavog prostora Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, što je gospodin Zeljković na čelu FSRS. Sama današnja podrška područnog saveza i prijedlog područnog saveza Semberije za novi mandat gospodina Zeljkovića je dokaz da je to čovjek koji sigurno čini mnogo za futdbal koji se nalazi u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji. Razvoj fudbala u našoj regiji je izuzetno težak. Ukoliko se lokalne zajednice ne uključe intenzivnije, sigurno da ćemo imati sve više i više poteškoća u samom radu fudbalskih klubova. Ja se nadam da će lokalne zajednice, pored Fudbolskog saveza BiH i RS koji čine velike napore, prije svega gospodin Zeljković, da pomažu fudbalu, učiniti sve da pomognu da to zaživi u narednom periodu, da nemamo osipanje i gašenje fudbala na prostoru Republike Srpske, a samim tim i našoj regiji”, istakao je Marić.

Komisija za sprovođenje izbora sa nivou FS RS potvrdila regularnost izbora u Bijeljini

Marić je iskoristio priliku da objasni i određene stvari koje su vezane za Opštinski fudbalski savez.

“Moram da vam kažem da je održana Skupština opštinskog fudbalskog saveza Bijeljina kojoj je od 61 delegata pristovalo 59 delegata, gdje su sve odluke donesene sa 58 delegata – glasova za. S obzirom da je jedan klub vršio određenu hajku da je to neregularno… Mi smo u prethodnom periodu imali inspekciju Komisije za sprovođenje izbora na nivou FS RS gdje je ustanovljeno da su ispoštovani svi akti, svi propisi za normalno održavanje Izborne skupštine i da je Skupština legalna. Dokaz tome – od 59 delegata, nijedan klub koji je član Opštinskog fudbolskog savjeza nije osporio učešće svog delegata na Izbornoj skupštini. Pojedinci, koji očito ne poznaju dovoljno propise, pozivaju se na Statut Opštinskog fudbalskog savjeza. Ja moram da kažem da su klubovi i to ljudi koji poznaju malo bolje fudbal i sport radili isključivo na osnovu svojih statuta, jer svako udruženje radi na osnovu svojih statuta. U statutima fudbalskih klubova nigdje ne stoji da moraju da održavaju skupštne, da bi predlagali delegate u više organe kao što su to skupštne opštinskih fudbalskih saveza. Znači da su klubovi ispoštovali svu proceduru, a dokaz tome je da nemamo nijednu žalbu, nijednu pritužbu, nijedno osporavanje učešće delegata ispred njihovih klubova na Izbornoj skupštini i samim tim je Skupština dobila puni legitimitet da je ispravno održana i da tu nema nikakvih problema”, objasnio je Marić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRMUŠA, POTPREDSJEDNIK PDP: Neću podržati Stanivukovića

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju...

Mještani Gornjeg Crnjelova kod Bijeljine ujedinjeni oko dobrih dijela u Vaskršnjem postu

Za vrijeme Vaskršenjeg posta, veliki broj hrišćana pridržava se posta, kada je riječ o hrani, međutim, manji je...

DODIK: Cvijanović na pravi način prezentovala stavove Srpske

Željka Cvijanović je na pravi način prezentovala stavove Republike Srpske na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a. - Vidljivo je i...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Skupština usvaja samo one tačke u kojima pronađe interes – NISMO ISTI

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, pričao je o odnosu sa odbornicima Skupštine Grada...