O još jednoj legendi dvorovljanskog fudbala razgovarali smo sa Vladanom Simeunovićem.

“Zdravko Radić Žabac ili Ciki, kako smo ga popularno zvali u Dvorovima, rodom  je iz Batkovića a u Proleter je došao polovinom osamdesetih godina prošlog vijeka iz FK “Radnik“ Bijeljina, kao značajno pojačanje u ekipi za borbu u plasmanu kluba u veći rang takmičenja“, počinje priču za portal Dešavanja u Bijeljini istoričar FK “Proleter“ iz Dvorova Vladan Simeunović.

“Radić je to opravdao u svim aspektima i mi smo na kraju te sezone osvojili prvo mjesto i plasirali se u Regionalnu ligu BiH grupa „Sjever““, nastavlja Simeunović.

Simeunović ističe da je Zdravko bio vihorni napadač sa urođenom brzinom i u tandemu te da je sa Mišom Lopandićem činio ubitačan napad koji je na ,maltene, svakoj utakmici postizao po nekoliko golova.

“Ostaće upamćeni neki njegovi značajni i velemajstorski pogodci koji su odlučili plasman u veći rang pogotovo u utakmici protiv FK “Dinamo“ iz Donje Mahale, kada smo gubili utakmicu sa 0:2, a onda u igru ulazi Zdravko i sa dva pogodka anulira prednost gostiju koju pogodkom Blažana Tarze pobjeđujemo“, kaže Vladan Simeunović.

Inače, pored toga što je igrao fudbal u Dvorovima, Radić Zdravko Žabac ili Ciki je i radno bio vezan za Dvorove jer je bio šef banjskog restorana „Stara Banja“.

“Tako se dešavalo da odrađuje konobarsku smjenu, pa je nakratko prekine, odigra utakmicu, a onda oblači konobarsku uniformu i nastavlja posao, a mi kao gosti slavimo pobjede skupa sa njim“, prisjeća se Vladan Simeunović.

Nastupao je u Dvorovima četiri sezone a svoju plodonosnu karijeru je završio u matičnom FK “BSK“ iz Batkovića a onda otišao u pečalbu u Leverhuzenu, Njemačka, gdje posluje sa svojim restoranom.

“Uvjek je drag gost u Dvorovima gdje ga publika još uvjek pamti, a svi Dvorovljani koji se zateknu u Leverhuzenu, dočekani su i počašćeni u njegovom reastoranu kao rođeni“, posjeća Simeunović.

“Značajna je ličnost u istoriji FK“Proleter“ Dvorovi i zlatnim slovima je upisan u analima kluba“, zaključio je istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име