Članovi PED „Majevica“ iz Bijeljine zajedno sa planinarima iz Zvornika i Loznice su uzeli učešće na 5. hodočašću organizovanom od strane CO Lokanj.

Stazu dugu 12 kilometara sa početnom tačkom kod crkve u selu Lokanj, preko zaseoka Savići, Bare i Kosa (Gornja Pilica) do manastira Tavna pored 250 hodočasnika uspešno su prešla i 33 planinara našeg društva.

Iz PED Majevica ističu odličnu organizaciju od strane domaćina iz Lokanja i Gornje Pilice gde smo u svim zaseocima kroz koje smo prolazili dočekani po starim domaćinskim običajima.

“O gostoprimstvu i dočeku sestrinstva manastira Tavna koje su nas i ovog puta dočekale otvorenog srca trebalo bi pisati danima ali na sve učesnike poseban utisak ostavila je nadasve emotivna dobrodošlica i predavanje o istorijatu manastira od strane igumanije Anastasije“ kažu u PED Majevica.

Dalje napominju da je neobično lepo vreme za ovo doba godine samo upotpunilo opšti utisak i sa delova staze kroz Gornju Pilicu omogućilo prelepe poglede ka istoku i vrhovima Gučeva i Cera u Srbiji, ka sjeveru poljima Mačve i Semberije koje deli krivudava lepotica Drina.

Ka zapadu pogled puca ka Posavini a malo južnije ističu se visovi naše lepotice Majevice.

“Za kraj par reči o velikom srcu naših planinara. Pored današnje šetnje, planinari PED „Majevica“ iz Bijeljine, kao i mnogo puta do sada pokazali su da imaju osjećaj da pruže pomoć onima kojima je to zaista i potrebno i veoma uspešno realizovali humanitarnu akciju i prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici STOJIĆ iz Patkovače kod Bijeljine kojoj je pre 15 dana u požaru u potpunosti izgorio porodični dom. Ovim putem zahvaljujemo se svim članovima koji su zaista od srca učestvovali u realizaciji ove humane akcije. Do sledećeg susreta VEDRO“, zaključili su iz PED Majevica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име