PED MAJEVICA: Humanitarna šetnja za porodicu Stojić iz Patkovače i hodočašće od Lokanja do manastira Tavna (foto)

Datum:

Share post:

Članovi PED “Majevica” iz Bijeljine zajedno sa planinarima iz Zvornika i Loznice su uzeli učešće na 5. hodočašću organizovanom od strane CO Lokanj.

Stazu dugu 12 kilometara sa početnom tačkom kod crkve u selu Lokanj, preko zaseoka Savići, Bare i Kosa (Gornja Pilica) do manastira Tavna pored 250 hodočasnika uspešno su prešla i 33 planinara našeg društva.

Iz PED Majevica ističu odličnu organizaciju od strane domaćina iz Lokanja i Gornje Pilice gde smo u svim zaseocima kroz koje smo prolazili dočekani po starim domaćinskim običajima.

”O gostoprimstvu i dočeku sestrinstva manastira Tavna koje su nas i ovog puta dočekale otvorenog srca trebalo bi pisati danima ali na sve učesnike poseban utisak ostavila je nadasve emotivna dobrodošlica i predavanje o istorijatu manastira od strane igumanije Anastasije” kažu u PED Majevica.

Dalje napominju da je neobično lepo vreme za ovo doba godine samo upotpunilo opšti utisak i sa delova staze kroz Gornju Pilicu omogućilo prelepe poglede ka istoku i vrhovima Gučeva i Cera u Srbiji, ka sjeveru poljima Mačve i Semberije koje deli krivudava lepotica Drina.

Ka zapadu pogled puca ka Posavini a malo južnije ističu se visovi naše lepotice Majevice.

”Za kraj par reči o velikom srcu naših planinara. Pored današnje šetnje, planinari PED “Majevica” iz Bijeljine, kao i mnogo puta do sada pokazali su da imaju osjećaj da pruže pomoć onima kojima je to zaista i potrebno i veoma uspešno realizovali humanitarnu akciju i prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici STOJIĆ iz Patkovače kod Bijeljine kojoj je pre 15 dana u požaru u potpunosti izgorio porodični dom. Ovim putem zahvaljujemo se svim članovima koji su zaista od srca učestvovali u realizaciji ove humane akcije. Do sledećeg susreta VEDRO”, zaključili su iz PED Majevica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Da li će biti smanjen borački dodatak: Oglasili se iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite kao obrađivač Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno–otadžbinskog...

“BN Klasik fest” počinje 7. marta

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen...

Objavljen vodič za građane kroz budžet Srpske

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i...

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...