Završetak remonta RiTE Ugljevik očekuje se 5. novembra

Datum:

Share post:

Remont Termoelektrane “Ugljevik” trebalo bi da bude okončan 5. novembra, nakon 40 kalendarskih dana rada i maksimalnog angažovanja svih zaposlenih, rečeno je Srni u RiTe “Ugljevik”.

“Za sada se poštuju planovi i remont teče bez većih problema”, rekao je rukovodilac Službe za održavanja sistema u Radnoj jedinici Termoelektrana Predrag Đukić i istakao da se, kao i nakon svakog remonta, od 5. novembra očekuje pouzdan rad bloka Teremoelektrane, sa minimalnim brojem neplaniranih zastoja.

On je naveo da je remont, kojem je prethodio povećan broja zastoja bloka, počeo krajem septembra, a, osim maksimalnog angažovanja zaposlenih u Termoelektrani “Ugljevik” u radovima učestvuje oko 500 radnika koje je angažovao izvođač.

U okviru remonta, između ostalog, biće zamijenjeno devet paketa na prednjoj i pet paketa cijevi na posljednjoj strani ložišta.

TESTNA REKLAMA

Đukić je rekao da se u okviru ovih radova radi i na remontu kanala ugljenog praha i gorionika, na zamjeni kanala dimnih plinova i kompenzatora, zamjeni dijela bunkera uglja i remontu ventilatorskog postrojenja.

“Remont elektrofilterskog postrojenja, termička obrada, radiografska kontrola zavarenih spojeva, kontrola parovoda, zavara i ostalih mašinskih elemenata, te servisiranje duplih ležajeva mlinova i čišćenje, te popravka dizni i cjevovoda na rashladnom tornju samo su dio poslova koje obavljamo kao bismo iskoristili svih 40 dana na remontu postrojenja”, naveo je Đukić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...

U Beogradu promovisane knjige o stradanju djece u Srpskoj tokom rata

Monografija "Djeca žrtve rata" i knjiga "Šta su skrivile" autora Nikole Borkovića predstavljene su danas u beogradskom Centru...