Menadžment Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina sa rukovodiocima odjeljenja i službi ispratio je danas u zasluženu penziju prim. dr Gordanu Arnautović, rukovodioca Službe za ansteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

U znak poštovanja i zahvalnosti, na svečanom stručnom kolegijumu bijeljinske bolnice, upriličena je zakuska i upućene su joj najiskrenije želje za dobro zdravlje i srećne nastupaćuje penzionerske dane.

Prim. dr Gordana Arnautović, rođena je 21.04.1959. godine u Bijeljini.

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Tuzli 1985. godine i stekla stručni naziv doktora medicine.

Bila je zaposlena u Domu zdravlja Bijeljina od 1986. do 1998. godine, nakon čega prelazi u Bolnicu Bijeljina, gdje ostaje do penzije.

Nakon završenog specijalističkog ispita u Beogradu 2002. godine, obavljala je poslove specijaliste anesteziologije i reanimacije u Službi za anesteziologiju u Odsjeku za anesteziju u hirurškoj službi.

Prvi put je imenovana za šefa Odsjeka za anesteziju i reanimaciju 2005. godine, a 2020. godine imenovana je za rukovodioca Službe za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Doktorka Gordana je naročito veliki doprinos dala u vrijeme pandemije KOVID -19. Svojim profesionalnim i požrtvovanim radom, bez obzira na umor i brojne prekovremene sate, rješavala je i najkompleksnije zdravstvene probleme pacijenata i timskim radom sa kolegama spašavala brojne živote.

Aktivno je učestvovala na brojnim stručnim i naučnim skupovima, kongresima, simpozijumima i ljekarskim podružnicama, unapređujući svoje znanje, jer je anesteziologija grana medicine koja značajno napreduje, ali je takođe vrlo ovisna o aparatima i opremi za koju anesteziolozi moraju biti obučeni.

Primarijus dr Gordana Arnautović je vrlo prepoznatljiva po svom veoma profesionalnom i korektnom odnosu prema pacijentima, kolegama i drugim zaposlenim u ovoj ustanovi.

Mlade kolege su uvijek mogle računati na profesionalnu i moralnu podršku dr Gordane Arnautović.

Nakon izuzetne karijere posvećene medicinskoj struci i humanosti, doktorka Gordana Arnautović odlazi u penziju ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svojoj profesiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име