GIK BIJELJINA: Nemogućnost sprovođenja izbornih aktivnosti

Datum:

Share post:

Saopštenje GIK Bijeljina prenosimo u cjelosti:

”CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA

S A R A J E V O
Danijela Ozme broj 7

PREDMET: Nemogućnost sprovođenja izbornih aktivnosti
– obavještenje

Veza: Vaš mail od 10.05.2024. godine

U više navrata smo Vas se obraćali zahtjevom da u okviru Vama datim ovlašćenjima preduzmete radnje prema nadležnim da se ovoj Izbornoj komisiji obezbjede bar nužni uslovi za sprovođenje Lokalnih izbora 2024.
Poznato Vam je da na području ove Izborne jedinice nema formiran Centar za birački spisak, odnosno da je gradonačelnik radnika koji je obavljao funkciju službenika Centra za birački spisak, koji je bio dugogodišnji službenik CBS-a, prošao obuku i imao pristupnu šifru, rasporedio na drugo radno mjesto, 2022. godine.

Ova Izborna komisija od 2022. godine nema pristup Centru za birački spisak.

Obzirom da ste svojom Odlukom broj 05-01-07-619-1/24 od 08.05.2024. godine raspisali Lokalne izbore 2024., a da je ste upoznati sa činjenicom da u ovoj Izbornoj jedinici nije konstituisan Centar za birački spisak od 2022. godine, obavještavamo Vas i javnost da Gradska izborna komisija Bijeljina nema nužne, Zakonom propisane, uslove za sprovođenje Lokalnih izbora 2024.

Uzimajući u obzir sve navedeno, jasno je da ne možemo postupiti po Vašem zahtjevu/naredbi da izvršimo pridruživanje „nepridruženih birača“, putem aplikacije za Pasivnu registraciju birača i sve to do 13.05.2024. godine.

Vi ste nas istim mailom podsjetili i napomenuli da je izborni period počeo, a time i aktivnosti, da su rokovi kratki, da se svakodnevno vrši pridrživanje, a mi smo Vam baš zbog istog i pisali u protekloj godini, kako ne bi došli u situaciju da ova Izborna komisija ne može sprovesti Lokalne izbore 2024.

PREDSJEDNIK
GRADSKE IZBORNE KOMISIJE
prof. dr Dijana Savić Božić”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“GECE“ – Igor i Goran Ostojić, vjerni svome FK “Proleter“ Dvorovi (foto)

Igorov i Goranov otac, Zoran Ostojić ''Geca''  potiče iz mlađe generacije i osamdesetih godina prošlog vijeka  je započeo...

BIJELJINA: Proleter iz Dvorova poražen od Gubera

Četvrtom uzastopnom pobjedom fudbaleri Gubera iz Srebrenice napravili su odličan posao, pobjegli su iz zone ispadanja i osigurali...

Vučić stigao u Njujork

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Njujork, gdje će 23. maja prisustvovati sjednici Generalne skupštine UN na...

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...