YouTube preduzima akcije u borbi protiv toksičnih komentara

Datum:

Share post:

YouTube je objavio ažuriranje, a tiče se toksičnih komentara koji narušavaju način komunikacije u zajednici.

Prethodno, servis je koristio alatke kao što su „popup“ prozori kako bi ohrabrio učtivu interakciju, ali sada preduzima odlučniji pristup sa upozorenjima i pauzama.

Ukoliko YouTube detektuje i ukloni uvredljive komentare, obavijestiće korisnika da je prekršio pravila ponašanja. Ako ista osoba nastavi da objavljuje toksične komentare, dobiće „timeout“ i neće moći da ostavlja komentare u periodu od 24 sata.

Korisnik može da odgovori na ovu akciju YouTubea, ukoliko veruje da je komentar neosnovano povučen, i uputi protest ali iz YouTube nije istakao da li će to pomoći da se pauziranje komentarisanja ukloni.

YouTube ima jednu od najtoksičnijih sekcija za komentarisanje na vebu i društvenim mrežama, a takođe je pretrpan botovima koji nude lažne nagradne igre, kriptovalute i drugo.

Kako bi se izborio sa ovim problemom, servis kaže da poboljšava automatizovani sistem detekcije i mašinskog učenja kako bi identifikovao i uklonio spam.

Iz kompanije kažu da je uklonjena 1,1 milijarda spam komentara rokom prve polovine 2022. godine, a da se sistemi konstantno poboljšavaju kako spameri menjaju taktiku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Proslavljena krsna slava Manastira svetog Vasilija Ostroškog (foto)

U Bijeljini je proslavljena krsna slava Manastira svetog Vasilija Ostroškog Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop...

ŠAMAC: U hramu svetog Vasilija Ostroškog u MZ Novo Selo obilježena krsna slava hrama (foto)

Služenjem svete liturgije u hramu svetog Vasilija Ostroškog u MZ Novo Selo 2 u Šamcu, danas je obilježena...

VUČEVIĆ: Donja Gradina – najveće srpsko polje smrti

Danas se nalazimo na najvećem srpskom polju smrti, rekao je Miloš Vučević izaslanik predsjednik Srbije Aleksandra Vučića u...

DODIK: Јasenovac najveći podzemni grad koji Srbi imaju

Јasenovac je najveći podzemni grad koji Srbi imaju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na obilježavanju Dana...