VUKANOVIĆ: Prijedlog izbornog zakona Republike Srpske je čista manipulacija javnosti

Datum:

Share post:

Prijedlogom izbornog zakona Republike Srpske, koji će se  danas naći na dnevnom redu posebne sjednice Narodne skupštine RS prelazak narodnih poslanika ili odbornika iz jedne u drugu političku partiju tokom trajanja njihovog mandata (preletači) više neće biti moguć, jer će ubuduće osvojeni mandat na izborima pripadati stranci, a ne pojedincu.

„Mandat pripada političkoj stranci, koaliciji  ili  listi nezavisnih kandidata  koja ga je predložila na kandidatskoj listi“, piše u članu 14 predloženog zakona.

Nebojša Vukanović, predsjednik Kluba poslanika Za pravdu i red u NS RS, smatra da se radi o čistoj manipulaciji javnosti.

-Žele da pridobiju javno mnjenje. To su mamci kako bi pokušali pridobiti opoziciju, ali od toga nema ništa. Izborni zakon se ne donosi preko noći, imali smo samo jednu javnu raspravu. Jasno je da zakon nije imao šire konsultacije – ističe Vukanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SEKULIĆ: Projekat „Upoznaj muziku“ ponovo u Bijeljini (video)

Prije nekoliko godina, magistar harmonike Dušan Sekulić sa saradnicima pokrenuo je projekat "Upoznaj muziku" koji je naišao na...

Danas je Velika srijeda, osuda Isusa Hrista na smrt raspećem

Sve pravoslavne crkve danas obilježavaju Veliku srijedu koja jedan od najznačajnijih dana u Nedelji stradanja pred Vaskrs, kada...

VUČIĆ: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici između 13. i 17. maja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će glasanje u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o...

VUČIĆ: I Dodik je pod sankcijama, evo ga pored mene, družimo se

Predsjednik Aleksandar Vučić na pitanje o ulasku u Vladu Srbije Nenada Popovića i Aleksandra Vulina koji su pod...