VUČKOVIĆ: POLJOPRIVREDNICI PROZRELI MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Datum:

Share post:

Sastanak poljoprivrednika Semberije i predstavnika Poreske uprave Republike Srpske doživio je pravi fijasko, jer poljoprivrednici nisu dobili nijedan odgovor na brojna pitanja i nedoumice, što ostavlja utisak da Poreska uprava samo sprovodi instrukcije i Ministarstava finansija i Ministarstva poljoprivrede.

Sastanak je održan na temu famoznih plavih koverti koje je Poreska uprava uputila poljoprivrednim proizvođačima sa ultimatumom da odmah izmire poreski dug – novi namet. 
Tim povodom, Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu postavalja otvorena pitanja kako Poreskoj upravi, tako i Ministarstvu poljoprivrede.

Zašto se baš ove godine, bez prethodne najave i održanih sastanaka i seminara krenulo u naplatu poreza na dohodak kada je na snazi Zakon donesen 2015. godine?
Na osnovu čega su poljoprivredna gazdinstva izjednačena sa samostalnim preduzetnicima, kada se zna da oni nisu samostalna preduzeća, već fizička lica?

– Ovo su samo neka od pitanja koja javno upućujemo. Ni na jedno od postavljenih pitanja na sastanku nisu dali odgovor, a događaj je protekao burno. Dobili smo i zvanično da Ministarstvo poljoprivrede i naša dobra i poštena Vlada uslovljavaju sve ove namete. Ovo je još jedan korak ka uništavanju poljoprivredne proizvodnje i gazdinastava, usmjeravanja finansijskih sredstava poljoprivrednim tajkunima, koje je ovaj nakaradni režim i stvorio kako na području Semberije tako i Republike Srpske – naglasio je Vučković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...