VUČKOVIĆ: POLJOPRIVREDNICI PROZRELI MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Datum:

Share post:

Sastanak poljoprivrednika Semberije i predstavnika Poreske uprave Republike Srpske doživio je pravi fijasko, jer poljoprivrednici nisu dobili nijedan odgovor na brojna pitanja i nedoumice, što ostavlja utisak da Poreska uprava samo sprovodi instrukcije i Ministarstava finansija i Ministarstva poljoprivrede.

Sastanak je održan na temu famoznih plavih koverti koje je Poreska uprava uputila poljoprivrednim proizvođačima sa ultimatumom da odmah izmire poreski dug – novi namet. 
Tim povodom, Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu postavalja otvorena pitanja kako Poreskoj upravi, tako i Ministarstvu poljoprivrede.

Zašto se baš ove godine, bez prethodne najave i održanih sastanaka i seminara krenulo u naplatu poreza na dohodak kada je na snazi Zakon donesen 2015. godine?
Na osnovu čega su poljoprivredna gazdinstva izjednačena sa samostalnim preduzetnicima, kada se zna da oni nisu samostalna preduzeća, već fizička lica?

– Ovo su samo neka od pitanja koja javno upućujemo. Ni na jedno od postavljenih pitanja na sastanku nisu dali odgovor, a događaj je protekao burno. Dobili smo i zvanično da Ministarstvo poljoprivrede i naša dobra i poštena Vlada uslovljavaju sve ove namete. Ovo je još jedan korak ka uništavanju poljoprivredne proizvodnje i gazdinastava, usmjeravanja finansijskih sredstava poljoprivrednim tajkunima, koje je ovaj nakaradni režim i stvorio kako na području Semberije tako i Republike Srpske – naglasio je Vučković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...