Vučinić priznao da je glasao umjesto Vukanovića, Stevandić najavio prijavu

Datum:

Share post:

Poslanik Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske Đorđe Vučinić priznao je da je prekršio Poslovnik kada je sinoć na sjednici glasao umjesto šefa Kluba ove liste Nebojše Vukanovića, te poručio da je spreman da snosi odgovornost.

-Snosiću bilo kakvu odgovornost, ako ima krivičnog djela pozivam organe da ga utvrde – rekao je Vučinić novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić trebao da ga udalji sa sjednice i ponovi sporno glasanje, ali da to nije učinio.

Vukanović je rekao da je on kao šef Kluba najodgovorniji, jer je Vučinić mlad poslanik koji nema iskustva.

Dodao je da je u diskusiji već najavio da će glasati da Milan Petrović iz SDS-a bude izabran za potpredsjednika Narodne skupštine iz reda opozicije, ali nije očekivao da odmah nakon rasprave o toj tački bude i glasanje, već kratkotrajna pauza, zbog čega nije bio u to vrijeme u sali.

Milan Petrović iz SDS-a nije izabran za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda opozicije.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da će prijaviti nadležnim organima poslanika Liste za pravdu i red Đorđa Vučinića, jer je počinio klasičnu zloupotrebu.

-Ono što je iznad poslovnika o radu Narodne skupštine jesu zakoni i Ustav Srpske. Nadležne skupštinske komisije sagledaće koji su zakoni i članovi Ustava Republike Srpske prekršeni ovakvim postupkom Vučinića, a kao predsjednik Narodne skupštine dužan sam da reagujem. Drago mi je ako se Vučinić izvinio i sigurno je da nisam za neku drakonsku kaznu – rekao je novinarima Stevandić.

On je rekao da je glasanje u tuđe ime klasična zloupotreba, a sve je regulisano Ustavom i zakonima.

Na pitanje zašto nije izabran potpredsjednik Narodne skupštine iz SDS-a, Stevandić je rekao da je glasao za izbor jer to mjesto pripada SDS-u, ali da su poslanici glasali u skladu sa političkim odlukama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...