Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Datum:

Share post:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O’Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira Zajednicu srpskih opština, ali je naglasio da o svim drugim pitanjima kada je reč o KiM i Srebrenici nisu imali iste stavove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je svestan da je Amerika supersila a da je Srbija mala, ali da će se boriti protiv prijema Kosova u Savet Evrope.

“Mi ćemo se onoliko koliko možemo suprotstaviti tom nasilju i nad srpskom državom i narodom i boriti se. Izgubili-izgubili, šta da radimo.

Pomoćnik sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O’Brajan je rekao da su prvenstveno razgovarali o Vučićevoj poseti Njujorku.

„Kosovo je obećalo da će sprovesti obavezu da osnuje ZSO i to je od ključnog značaja za Srbe. Ako postoji zabrinutost da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje obaveze, nadam se da ćemo raditi na tome da ispunimo obećano i pomognemo. Međunarodna politika prema Srbima na KiM počiva na zasnivanju ZSO“, rekao je on.

O glasanju po pitanju Rezolucije o Srebrenici rekao je da je bio deo tima koji je istraživao ubistva.

„Mnogi počinioci su bili u istražnom postpuku i osuđeni su. Sećam se i toga da je najteži deo istrage, kada su nam vojska RS i zvaničnici Srspke garantovali bezbednost. Danas moramo da se suočimo sa istinom, tada smo bili partneri i moramo i dalje“, rekao je američki zvaničnik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...