KK “Budućnost“ iz Bijeljine večeras protiv Jahorine u finalnoj seriji za prvaka Srpske

Datum:

Share post:

Bijeljinski tim izborio je finale nakon trijumfa u majstorici protiv gradskog rivala Radnika rezultatom 74:72, i na kraju bio bolji sa 2:1 u seriji. 

Budućnost će po drugi put igrati finale plej-ofa, a 2022. godine bila je šampion, čime je izborila nastup u Ligi BiH, gdje je odmah stigla do polufinala plej-ofa. Nakon što ekipa nije izborila ABA 2 ligu, glavni sponzor se povukao iz kluba koji je odustao od takmičenja u Ligi BiH i vratio su u Prvu ligu Srpske, gdje je ponovo zablistao. Ekipu sada očekuju susreti sa Jahorinom, sa kojom imaju skor 1:1 ove sezone. Prva utakmica serije, koja će biti igrana na tri pobjede, na rasporedu je u subotu od 19.30 časova na Palama.

Košarkaši Jahorine i bijeljinske Budućnosti u subotu počinju finalnu seriju za šampiona RS i plasman u Premijer ligu BiH naredne sezone. Trener Jahorine, Miro Vukoje kaže da je njegov tim na dobrom putu da ostvari ono na čemu su radili osam mjeseci:

“ Respektujemo ekipu Budućnosti, očekivali smo njih u finalu. Oni su tim sastavljen od kvalitetnih igrača, ali ja vjerujem u svoje momke. Na korak smo od onoga sto smo i postavili za cilj, a to je titula i plasman u visi rang takmičenja. Imali smo malih zdravstvenih problema i tokom sezone, ali sam siguran da ce svi igrači iz rostera dati svoj maksimum“.

Dario Čojić iz Budućnosti kaze da igraju protiv kvalitetnog protivnika:

“ Bez obzira na njihov kvalitet mi uvijek idemo na pobjedu. Svaku šansu koja nam se ukaze, siguran sam da ćemo iskoristiti. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost“.

Vukoje i Čojic su istakli da očekuju pune dvorane na ovim susretima. Serija se igra na tri pobjede, a prva utakmica igra se u dvorani Peki, u subotu od 19 časova i 30 minuta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljni.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PROTOJEREJ ZORAN: Jedini dan u godini kada se ne služi Sveta liturgija je Veliki petak, zbog Hristovog stradanja i zbog veličine toga događaja (video)

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Veliki petak je...

U Srpskoj rođeno 15 beba, a djevojčice su u blagoj prednosti

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba, osam djevojčica i sedam dječaka, potvrđeno je...

DANAS JE VELIKI PETAK – Najtužniji dan u hrišćanstvu

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Na Veliki petak...

Vučić položio cvijeće u školi „Vladislav Ribnikar“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na godišnjicu ubistva devet učenika...