VUČIĆ: Nikada snažniji zahtevi Evropljana i SAD za formiranje ZSO

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu razgovarao o francusko-njemačkom, odnosno evropskom prijedlogu za rešavanje kosovskog pitanja, kao i o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima.

-Govorili smo o svemu drugom i o tome da su Amerikanci bili jedni od retkih kada su bile barikade na severu Kosova i Metohije koji su želeli da čuju primedbe Srba. Oni su želeli da razgovaraju sa stvarnim predstavnicima naroda i sa severa, i sa juga – rekao je Vučić za TV Pink, odgovarajući na pitanje o čemu je razgovarao sa Blinkenom i da li su Amerikanci pokazali razumijevanje.

On je ukazao i koliko je važna Zajednica srpskih opština (ZSO), i to ne samo za ljude na sjeveru već i na jugu Kosova i Metohije.

-Šta ćemo sa ljudima sa juga i kako će oni da se organizuju, ako nemaju ZSO. Kako će ljudi u Donjoj Gušterici, Klokotu – upitao je Vučić i istakao da je ZSO  strašno važna.

On je dodao da Amerikanci neće promijeniti poziciju, jer je Srbija suviše mala.

-A da li smo promenili okvir, da nas saslušaju i čuju šta želimo i radimo jesmo – istakao je predsjednik Srbije.

On je rekao i da vlastima Prištine ne vjeruje ništa, ali je ocijenio da poslije odluke Evropskog savjeta i želje Evropljana i Amerikanaca da rade na tom pitanju nikada neće biti snažniji zahtjevi za formiranje ZSO, a da o tome koliko će zbog unutaralbanskih problema to da traje, ne može da sudi.

Blinken: Produktivan razgovor

MINHEN – Američki državni sekretar Entoni Blinken istakao je da je imao produktivan razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na 59. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

-Razgovarali smo o značaju normalizacije odnosa sa Kosovom i ja sam prenio našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini – napisao je Blinken na Tviteru.

On je naveo da SAD „dijele želju Srbije“ za budućnošću u okviru Evropske unije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...