VUČIĆ: Nikada snažniji zahtevi Evropljana i SAD za formiranje ZSO

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu razgovarao o francusko-njemačkom, odnosno evropskom prijedlogu za rešavanje kosovskog pitanja, kao i o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima.

-Govorili smo o svemu drugom i o tome da su Amerikanci bili jedni od retkih kada su bile barikade na severu Kosova i Metohije koji su želeli da čuju primedbe Srba. Oni su želeli da razgovaraju sa stvarnim predstavnicima naroda i sa severa, i sa juga – rekao je Vučić za TV Pink, odgovarajući na pitanje o čemu je razgovarao sa Blinkenom i da li su Amerikanci pokazali razumijevanje.

On je ukazao i koliko je važna Zajednica srpskih opština (ZSO), i to ne samo za ljude na sjeveru već i na jugu Kosova i Metohije.

-Šta ćemo sa ljudima sa juga i kako će oni da se organizuju, ako nemaju ZSO. Kako će ljudi u Donjoj Gušterici, Klokotu – upitao je Vučić i istakao da je ZSO  strašno važna.

On je dodao da Amerikanci neće promijeniti poziciju, jer je Srbija suviše mala.

-A da li smo promenili okvir, da nas saslušaju i čuju šta želimo i radimo jesmo – istakao je predsjednik Srbije.

On je rekao i da vlastima Prištine ne vjeruje ništa, ali je ocijenio da poslije odluke Evropskog savjeta i želje Evropljana i Amerikanaca da rade na tom pitanju nikada neće biti snažniji zahtjevi za formiranje ZSO, a da o tome koliko će zbog unutaralbanskih problema to da traje, ne može da sudi.

Blinken: Produktivan razgovor

MINHEN – Američki državni sekretar Entoni Blinken istakao je da je imao produktivan razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na 59. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

-Razgovarali smo o značaju normalizacije odnosa sa Kosovom i ja sam prenio našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini – napisao je Blinken na Tviteru.

On je naveo da SAD “dijele želju Srbije” za budućnošću u okviru Evropske unije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...