VRIJEME: Sutra poslijepodne naoblačenje, u noći i do jutra snijeg u većini predjela

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj sutra prijepodne biće prohladno sa slabim mrazom, u nižim predjelima na sjeveroistoku i istoku sa maglom ili niskom oblačnošću,koja se može duže zadržati, dok će poslijepodne doći do jačeg naoblačenja na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu, uz mjestimičnu slabu kišu, a u planinama sa snijegom.

Prema večeri, te u noći, u tim predjelima očekuju se susnježica i snijeg, uz lagano sniženje snježne granice prema brdovitim i nižim predjelima. Do jutra snijeg će biti u većini predjela, osim krajnjeg istoka, gdje će još biti suvo, a na jugu sa kišom.

U noći duvaće umjeren južni i jugozapadni vjetar u južnoj polovini zemlje, na sjeveru i dalje slab i promjenljiv. Ujutro i tokom dana južni vjetar će biti u pojačanju, posebno u planinama. Na sjeveru umjeren istočni. Poslijepodne i uveče skretanja vjetra na zapadu i sjeverozapadu na sjeverozapadni.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus 4 do 0 stepeni Celzijusovih, na planinama i visoravnima oko minus 7, a u mrazištima na istoku i niža.  Na jugu Hercegovine temperatura će biti oko 3 stepena.

Najviša dnevna temperatura biće od 4 do 9 stepeni, na jugu do 12, a u mjestima s maglom i planinama od 1 stepen Celzijusov.

Temperatura danas u 13.00 časova: Sarajevo, Foča, Rudo i Bugojno minus 2, Bijeljina, Sokolac i Višegrad minus 1, Banjaluka, Zvornik, Tuzla, Zenica, Doboj i Prijedor 0, Srebrenica i Bihać 1, Bjelašnica 3, Han Pijesak 5, Mrkonjić Grad 6, Gacko 8, Bileća i Nevesinje 10, Neum 12 i Trebinje 13 stepeni Celzijusovih.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POŽAR na deponiji Eko Depa u Bijeljini

Pripadnici TVSJ Bijeljina se nalaze na gašenju požara na deponiji Eko Depa u Bieljini. -Na lice mjesta je upućeno...

Lazareva subota u Bijeljini obilježena na tradicionalan način

Tradicionalnom proljećnom igrom „Lazarice“ ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini je danas obilježena Lazareva subota. Dječiji ansambl Srpskog...

‘’LAZARICE’’ će mještanima MZ Novi Dvorovi u nedjelju poželjeti igrom i pjesmom blagorodnu godinu

U nedjelju 28.04.2024. godine u 08.00 časova  Lazarice  će proći kroz naselje Novi Dvorovi, kada će u veseloj...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Isplata prve dvije tranše za učenike osnovnih i srednjih škola do 30. aprila

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pričao je o subvencijama za prevoz učenika osnovnih...