Večeras se u Palama igra treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS.

Jahorina na korak od šampionskog pehara

Druga utakmica pripala je Jahorini koja je sigrnom igrom tokom većeg dijela meča savladala Budućnost u Bijeljini rezultatom 59-78 (18:23, 12:19, 14:23, 15:13).

Budućnost je serijom 5-0 dobro otvorila utakmicu i bila ravnopravan protivnik tokom prvih 8-9 minuta. Međutim, u finišu prve četvrtine Filip Simić pogađa za tri, a u sledećem napadu Nemanja Okiljević za dva tako da Jahorina na prvi odmor odlazi sa prednošću +5.

Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim. Paljani su sigurnom igrom, i odbranom koja je funkcionisala besprijekorno, do kraja prvog poluvremena prednost uvećali na +9.

Iako se očekivao odgovor izabranika Daria Čojića nakon poraza u prvoj utakmici i neizvjesnija završnica od one u Palama, desilo se nešto sasvim suprotno.

U drugom poluvremenu Jahorina je potpuno zagospodarila terenom ne dozvolivši Budućnosti da spusti razliku ispod 15 poena, a nerijetko je ona prelazila i velikih +20.

Na kraju uvjerljiva pobjeda Jahorine za 2-0 u seriji i velika šansa da do šampionskog pehara dođe već sutra pred svojim navijačima.

Treća utakmica se igra u SD „Peki“ sa početkom u 19 časova.

Finale se igra u 3 (tri) dobijene utakmice, a termini preostalih utakmica su slijedeći:

  • četvrta (eventualno) utakmica 30. april 2024. godine – Bijeljina;
  • peta (eventualno) utakmica 03/04. maj 2024. godine – Pale.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име