Volonteri Crvenog krsta Bijeljina darivali krv (foto)

Datum:

Share post:

Danas su volonteri Gradskog odbora Crvenog krsta Bijeljina darovali krv u transfuziologiji Doma zdravlja, a sve u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta su poručili da ovo nije prva akcija doborovoljnog darivanja krvi, a da su je simbolično organizovali u nedjelji kada se obilježava Dan Crvenog krsta. Kako kažu, itekako im je značajno ako uspiju da spasu bar jedan život na ovaj način.

„Danas smo uključili i školu iz Janje, a naši punoljetni volonteri su se rado odazvali na ovu akciju. Ova akcija traje već od 9. maja, a sutra očekujemo najviše doza krvi koje ćemo darivati Domu zdravlja“, rekao je sekretar Crvenog krsta Aleksandar Savić.

Iz bijeljinskog Doma zdravlja ističu da su im akcije darivanja krvi itekako značajne, s obzirom da dio krvi koje imaju dopremaju u službe i druge gradove kojima je to neophodno.

Godišnje dobiju oko 5.000 doza krvi, od čega modernom tehnologijom i transfuziologijom naprave oko 15.000 komponenti. Od svega proizvedenog iz krvi, oko 60% uputimo ka drugim službama tamo gdje je najpotrebnije, a prije svega, zadovolje potrebe bijeljinske Bolnice. Najviše doza krvi, Služba za transfuzijsku medicinu Bijeljina, uputi prema Kliničnom centru Banjaluka gdje se liječe najteži pacijenti iz Bijeljine, za čije je ozdravljenje potreban najveći broj krvnih komponenti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina sutra organizuje prijem za šampione BiH u futsalu

Sutra, 6. juna od 10.00 časova u Skupštini grada, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, organizovaće prijem za...

GRADOVI SA NAJVIŠE KREDITA: Banjaluka 56,1, Doboj 46, Bijeljina 27,3 miliona KM

Banjaluka i Doboj imaju najviše kredita: Informacija o stanju javnog duga BiH otkriva da se Srpska zadužuje skuplje...

DODIK: „Srpska stabilna, poštujemo Ustav i Dejtonski sporazum“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska institucionalno stabilna i da poštuje...

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...