Volonteri Crvenog krsta Bijeljina darivali krv (foto)

Datum:

Share post:

Danas su volonteri Gradskog odbora Crvenog krsta Bijeljina darovali krv u transfuziologiji Doma zdravlja, a sve u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta su poručili da ovo nije prva akcija doborovoljnog darivanja krvi, a da su je simbolično organizovali u nedjelji kada se obilježava Dan Crvenog krsta. Kako kažu, itekako im je značajno ako uspiju da spasu bar jedan život na ovaj način.

“Danas smo uključili i školu iz Janje, a naši punoljetni volonteri su se rado odazvali na ovu akciju. Ova akcija traje već od 9. maja, a sutra očekujemo najviše doza krvi koje ćemo darivati Domu zdravlja”, rekao je sekretar Crvenog krsta Aleksandar Savić.

Iz bijeljinskog Doma zdravlja ističu da su im akcije darivanja krvi itekako značajne, s obzirom da dio krvi koje imaju dopremaju u službe i druge gradove kojima je to neophodno.

Godišnje dobiju oko 5.000 doza krvi, od čega modernom tehnologijom i transfuziologijom naprave oko 15.000 komponenti. Od svega proizvedenog iz krvi, oko 60% uputimo ka drugim službama tamo gdje je najpotrebnije, a prije svega, zadovolje potrebe bijeljinske Bolnice. Najviše doza krvi, Služba za transfuzijsku medicinu Bijeljina, uputi prema Kliničnom centru Banjaluka gdje se liječe najteži pacijenti iz Bijeljine, za čije je ozdravljenje potreban najveći broj krvnih komponenti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...