Drina povezuje i spaja – Stigla štafeta iz Bogatića u Bijeljinu (foto, video)

Datum:

Share post:

U okviru manifestacije „Bijeljini na dar“, koju organizuje Kros RTS-a danas su ispred Gradske uprave Bijeljina, kao cilja, došli učesnici štafetne trke Bogatić-Bijeljina. Bijeljinka Ema Kovač, atletičar Atletskog kluba „Atletik“ štafetu je predala savjetniku Gradonačelnika i jednom od izvršnih direktora manifestacije „Bijeljina na dar“ Radiši Petroviću.

Radosav Berić, predsjednik Sportskog saveza opštine Bogatić rekao je da je u trci učestvovalo više od stotinu atletičara iz Bogatića i Bijeljine, na relaciji dugoj 22 kilometra. On je istakao da je ovo odličan način da „mlade učimo ko smo i odakle smo, te da smo isti narod, bez obzira na formalne granice“.

Osnivač i direktor Krosa RTS-a Stevan Kovačević naveo je da je današnja štafetna trka simboličan uvod u kros koji će biti održan u subotu, 13. maja u Bijeljini, i da je ovo prvi put u 33 godine da Kros RTS prelazi granice Srbije.

„Reč je o važnom povezivanju gradova i opština Srbije i Srpske, a osim u sportskom i kulturnom delu, Bijeljina i Bogatić mogu da razmene iskustva i iz drugih oblasti. Na primer, nadam se da će Semberija iskoristiti iskustva korištenja termalnih izvora koje Bogatić ima“, rekao je Kovačević.

Dekan Pedagoškog fakulteta Bijeljina, Dalibor Stević pozvao je Bijeljince da u subotu prisustvuju atletskoj trci koja počinje u 9.00 časova, ali i druženju na Pedagoškom fakultetu u 11.00 časova, gdje će sportske legende i olimpijci, među kojima je Davor Štefanek, govoriti o svojim profesionalnim karijerama.

Savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić najavio je potpisivanje povelje o saradnji između Bijeljine i Bogatića.

„Nadam se da će našim putem krenuti i druge opštine iz Srbije i Republike Srpske i da ćemo ostvariti snažne veze. Ova povelja će pokazati povezanost Srba sa obje strane rijeke Drine, na koju želimo da podsjetimo, ali i da je unaprijedimo“, riječi su Ostojića.

Mlada bijeljinska atletičarka Ema Kovač rekla je da je bilo uživanje učestvovati u ovakvoj trci bez obzira na kišu, s obzirom da su oni kao atletičari navikli na takve vremenske uslove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sedam godina od smrti legendarnog Muhammeda Alija

Prošlo je sedam godina od smrti Muhammeda Alija, jednog od najharizmatičnijih boksera svijeta svih vremena i velikog borca...

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...