Drina povezuje i spaja – Stigla štafeta iz Bogatića u Bijeljinu (foto, video)

Datum:

Share post:

U okviru manifestacije „Bijeljini na dar“, koju organizuje Kros RTS-a danas su ispred Gradske uprave Bijeljina, kao cilja, došli učesnici štafetne trke Bogatić-Bijeljina. Bijeljinka Ema Kovač, atletičar Atletskog kluba „Atletik“ štafetu je predala savjetniku Gradonačelnika i jednom od izvršnih direktora manifestacije „Bijeljina na dar“ Radiši Petroviću.

Radosav Berić, predsjednik Sportskog saveza opštine Bogatić rekao je da je u trci učestvovalo više od stotinu atletičara iz Bogatića i Bijeljine, na relaciji dugoj 22 kilometra. On je istakao da je ovo odličan način da „mlade učimo ko smo i odakle smo, te da smo isti narod, bez obzira na formalne granice“.

Osnivač i direktor Krosa RTS-a Stevan Kovačević naveo je da je današnja štafetna trka simboličan uvod u kros koji će biti održan u subotu, 13. maja u Bijeljini, i da je ovo prvi put u 33 godine da Kros RTS prelazi granice Srbije.

„Reč je o važnom povezivanju gradova i opština Srbije i Srpske, a osim u sportskom i kulturnom delu, Bijeljina i Bogatić mogu da razmene iskustva i iz drugih oblasti. Na primer, nadam se da će Semberija iskoristiti iskustva korištenja termalnih izvora koje Bogatić ima“, rekao je Kovačević.

Dekan Pedagoškog fakulteta Bijeljina, Dalibor Stević pozvao je Bijeljince da u subotu prisustvuju atletskoj trci koja počinje u 9.00 časova, ali i druženju na Pedagoškom fakultetu u 11.00 časova, gdje će sportske legende i olimpijci, među kojima je Davor Štefanek, govoriti o svojim profesionalnim karijerama.

Savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić najavio je potpisivanje povelje o saradnji između Bijeljine i Bogatića.

„Nadam se da će našim putem krenuti i druge opštine iz Srbije i Republike Srpske i da ćemo ostvariti snažne veze. Ova povelja će pokazati povezanost Srba sa obje strane rijeke Drine, na koju želimo da podsjetimo, ali i da je unaprijedimo“, riječi su Ostojića.

Mlada bijeljinska atletičarka Ema Kovač rekla je da je bilo uživanje učestvovati u ovakvoj trci bez obzira na kišu, s obzirom da su oni kao atletičari navikli na takve vremenske uslove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BANJA LUKA: Radnici koje je Stanivuković nezakonito premjestio vraćeni na svoja radna mjesta

Radnici gradske uprave Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić vratili su se danas na svoja radna mjesta, tri mjeseca...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...