Vlada RS bez ministara iz Semberije, Romanije i Hercegovine

Datum:

Share post:

U novoizabranoj Vladi Republike Srpske čak 13 ministara dolazi iz zapadnog dijela RS, dok su samo dva iz njenog istočnog dijela. Novi-stari ministar energetike i rudarstva Petar Đokić jedini je predstavnik Semberije u izvršnoj vlasti RS, budući da dolazi iz Brčkog.

Da bi zlobnici Vladu novog premijera Srpske Radovana Viškovića komotno mogli nazvati "krajiškom", potvrđuje to što su od 16 ministara njih čak polovina Banjalučani. Iz najvećeg grada RS dolaze Srebrenka Golić, Boris Pašalić, Anton Kasipović, Srđan Rajčević, Natalija Trivić, Alen Šeranić, Sonja Davidović (rođena u Bihaću) i Dragan Lukač (rođen u Bosanskom Petrovcu).

Među Krajišnike spadaju i novi ministar finansija Zora Vidović, koja dolazi iz Srpca, zatim ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović koji je iz Kozarske Dubice te ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, koja je rođena Prijedorčanka.

Sastav ministara iz zapadnog dijela RS upotpunjavaju i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, koji dolazi iz Prnjavora te Dobojlija Vjekoslav Petričević, koji je imenovan za ministra privrede i preduzetništva.
S druge strane, jedini predstavnici "istoka" u novoj Vladi RS su ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, koji je inače iz Ključa ali već godinama živi u Bratuncu, te ministar trgovine i turizma Dragica Kovač, koja dolazi iz Foče a inače je rođena Dervenćanka.

TESTNA REKLAMA

Inače, zanimljivo je da u novoj Vladi RS nema nijednog ministra iz semberske, sarajevsko-romanijske regije, odnosno velikih regionalnih centara poput Bijeljine i Trebinja.

Premijer RS Radovan Višković dola
zi iz Milića.

Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...