VIŠKOVIĆ I ÒSTOJIĆ: Za narednu godinu planirnao povećanje izdvajanja za boračke kategorije

Datum:

Share post:

Za narednu godinu planirnao povećanje izdvajanja za boračke kategorije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima o izradi budžeta za 2024. godinu.

Višković je upoznao predstavnike Boračke organizacije sa planovima Vlade i istakao da je u budžetu za nerednu godinu planirnao povećanje izdvajanja za boračke kategorije, s ciljem poboljšanja materijalno-socijalnog položaja boračkih kategorija i dodao da Vlada nastoji da se konstantno poboljšava status boračkih kategorija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske još jednom je ponovio stav da će institucije uvijek stajati uz boračke kategorije, jer im je Republika Srpska zahvalna za ono što su dali za njeno stvaranje.

– Kako je rekao to dokazuje što je Vlada nedavno povećala osnovicu za isplatu invalidnina, kao i to što će od iduće godine mjesečni borački dodatak biti povećan na tri marke za svaki mjesec učešće u zoni borbenih dejstava – istaknuto je u saopštenju.
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić zahvalio je premijeru na dosadašnjoj podršci boračkim kategorijama.

Istakao je zadovoljstvo što će izdvajanja za iduću godinu biti povećana i što plan budžeta prati raniji dogovor Vlade i BORS-a koji je ozvaničen potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.
Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Zora Vidović i predsjednik Predsjedništva Boračke organizije Republike Srpske Goran Rogić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Vojvodinu u Kupu Srbije i osvojila DUPLU KRUNU

CRVENA zvezda potvrdila je domanaciju u srpskom fudbalu pošto je posle prvenstva osvojila i Kup Srbije pobedivši u...

Sjećanje na đenerala Mihajla Živkovića Gvozdenog

Poznati komandant Odbrane Beograda, gvozdeni đeneral Mihajlo Živković, sa solunskog fronta poslat je u Odesu da formira Korpus...

ĐURĐEVIĆ: Na izbore izlazimo, i pobijedićemo, i Šmita i Šmitovu opoziciju

Predsjedništvo SNSD je danas donijelo odluku da će SNSD učestvovati na lokalnim izborima koje je raspisala Centralna izborna...

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka...