Mladen Savić

Nadzorni odbor Vazduhoplovnog zavoda “Orao” iz Bijeljine danas je, a što je potvrđeno i za portal Dešavanja u Bijeljini jednoglasno imenovao Mladena Savića diplomiranog ekonomistu iz Bijeljine za generalnog direktora Vazduhoplovnog zavoda ’’Orao’’, preduzeća od strateškog interesa za Republiku Srpsku.

Savić je na mjesto generalnog direktora Vazduhoplovnog zavoda ’’Orao’’ imenovan nako što je istekao mandat dosadašnjem direktoru Mladenu Stojanoviću.

Nadzorni odbor Vazduhoplovnog zavoda ’’Orao’’ je svoju sjednicu održao danas sa početkom u 11.00 časova.
Mladen Savić je rođen u Tuzli 29.12.1982. godine. Osnovnu i srednju Ekonomsku školu završio je u Bijeljini, a Ekonomski fakultet (osnovne studije) u Beogradu, smjer Finansije, bankarstvo i osiguranje, odjek Bankarstvo.

Poslediplomske studije, smjer Finansijski i bankarski menadžment završio na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Trenutno priprema doktorsku disertaciju iz oblasti monetarne politike na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Diplomu brokera stekao je  26.12.2007. godine pred Komisijom za hartije od vrijednosti Republike Srpske.
Učesnik je škole političkih studija u Strazburu. Volonterski rad obavljao je u okviru sektora za finansijsku stabilnost Narodne banke Srbije. U 2007. godini honorarno bio zaposlen u srednjoj Ekonomskoj školi u Novom Sadu – predmeti Politička ekonomija i Monetarna ekonomija i bankarstvo.

Radio je kao direktor izdavačke kuće d.o.o. „Znanje“ Bijeljina i Ustanove za obrazovanje odraslih Bijeljina od 2007. do 2017. godine.

godine izabran za načelnika Odeljenja za poljoprivredu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina na kojoj se zadržao do početka 2020. godine, a nakon toga prelazi na mjesto načelnika Odeljenja za finansije u Gradskoj upravi Grada Bijeljina sve do sredine 2021. godine.

Trenutno je direktor Ustanove za obrazovanje odraslih Bijeljina.
Savić je oženjen, otac dva sina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име