ŠESTO OTVORENO KARATE PRVENSTVO GRADA BIJELJINE „TROFEJ BIJELJINE“ OPRAVDAO OČEKIVANJA

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost kk „UNSU“ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„U subotu u Bijeljini u organizaciji karate kluba „UNSU“ održan je uspješno tradicionalni internacionalni karate turnir Otvoreno karate prvenstvo grada Bijeljine „Trofej Bijeljine 2023“

Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru karate saveza Bosne i Hercegovine i karate saveza Republike Srpske, a održava se već šestu godinu za redom i spada u red najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u regionu.

Pod pokroviteljstvom Grada Bijeljine na čelu sa Gradonačelnikom Gospodinom Ljubišom Petrovićem, te Ministarstva za Porodicu omladinu i sport u vladi Republike Srpske, zlatnog sponzora kompanije „Lykos Balkan Metals“ i mnogobrojnih privrednika našeg grada ove godine je ugostio 62 kluba sa 620 učesnika u skoro 800 kategorija iz: Srbije, Hrvatske,
Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Belgije i Bosne i Hercegovine.

Veliku podršku turniru dala su sva tri regiona iz Srbije; Beogradski karate savez, karate savez Vojvodine kao i uže Srbije čime je ojačana saradnja našeg kluba sa navedenim savezima i klubovima. Pored njih veliku podršku dali su klubovi tuzlanskog kantona kao i klubovi iz cijele Republike Srpske na čemu smo svima veoma zahvalni. Naravno zahvalni smo klubovima iz ostalih zemalja jer svojim učešćem dali neizmjerljiv kvalitet ali važnost ovogodišnjem turniru.

Organizacijom jednog ovako velikog sportskog dođaja u našem gradu, karate klub „UNSU“ i Grad Bijeljina još jednom su pokazali da karate u našem gradu ima tradiciju i da ima šta pokazati  i kada su u pitanju takmičarski rezultati ali i organizacija velikih međunarodnih događaja.

U takmičarskom rezultatskom dijelu, u ekipnoj konkurenciji ovogodišnji „Trofej Bijeljine“ pripao je Beogradskom karate savezu koji je ovim odbranio prošlogodišnju titulu.  Na drugom mjestu najbolje rezultate imali su karatisti „Energije“ iz Banja Luke, dok su se na trećem mjestu našli uvjek dobri u Bijeljini karatisti kluba borilačkih vještina „Tuzla iz Tuzle Titulu pojedinačnog osvajača ovogodišnjeg „Trofeja Bijeljine“ ponio je Luka Vuković, reprezentativac Srbije iz Bijeljine član Studentskog Grada iz Beograda koji je u open seniorskoj kategoriji briljirao i pokazao najviše.

U ženskoj open seniorskoj konkurenciji „Trofej Bijeliine“ osvojila je mlada Dunja Rajić iz Lazareva, takođe reprezentativka Srbije – aktuelna U21 prvakinja evrope, članica kk, „Zadrugar“ iz Miloševa.

U open kategorijama juniora i juniorki titule su ponijeli:
Juniori open: Pejić Luka iz Banja Luke, član kk „Energija“ aktuelni viceprvak evrope.

Juniorke open: Stojić Anđela oz Banja Luke, članica kk“Energija“ iz Banja Luke.

Kadeti open: Milošević Ilija iz Beograda, član Beogradskog karate saveza

Kadetkinje open: Marija Gavrilović iz Bijeljine, članica kk.“UNSU“

U redovnim seniorkim kategorijama u muškoj konkurenciji do 67kg najbolji je bio Pavle Dujaković kk „Energija“ iz Banja Luke inače aktuelni U21 prvak evrope i najbolji sportista Republike Srpske, zatim do 75kg Haris Halilović iz Lukavca, član kk“Sensei“. Do 84 kg najuspješniji je bio Kešelak Dominik iz Slovačke, član cmk „Banska Bistrica. U ženskoj konkurenciji do 50kg najbolja je bila Grčić Tamara, do 55kg, Barać Jana, do 61kg, Mijailović Tamara sve tri iz Beograda i članice Beogradskog karate saveza, dok je preko 68kg najbolja bila Dielleza Rama iz Crne Gore, članica kk „Ulcinj“.

Turnir je protekao u kako se samo moglo poželjeti počevši rano ujutro u 10:00 časova pa sve do 20:00 časova uveče. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je savjetnik Gradonačelnika Grada Bijeljine Gospodin Radoslav Ostojić koji je ispred Grada i kancelarije gradonačelnika pozdravio sve prisutne i otvorio takmičenje. Pored njega, prisustvovao je veliki broj privrednika našeg grada i sponzora, zatim direktor kompanije „Laykos Balkan Metals“ Gospodin Mladen Lujić zlatnog sponzora turnira.

Kao organizatori prezadovoljni smo, prije svega odzivom klubova i masovnošću ali i kvalitetom turnira. Sa svim viđenim bit ćemo slobodni da kažemo da je ovo jedan od najvećih međunarodnih sportskih događaja u okruženju ikada. Organizovati jedan ovakav turnir zaista nije lako. Potrebno je mnogo rada i kvaliteta u svakom smislu, te da kao klub zaslužimo podršku svih ovih učesnika ali i podršku Grada Bijeljine i drugih. Bez obzira što nije bilo lako sve ovo pripremiti i organizovati posle svega viđenog možemo i moramo biti ponosni na učinjeno.  Nećemo stati na ovome i već od sutra se okrećemo planiranju još većeg, sadržanijeg i kavalitetnijeg „Trofeja Bijeljine“ naredne godine.

U ime UO kluba, u ime cjelokupnog našeg kolektiva, prije svega čestitamo svima na rezultatima, posebno ekipnim i pojedinačnim pobjednicima ovogodišnjeg „Trofeja Bijeljine“ Zahvaljujemo se kancelariji Gradonačelnika Grada Bijeljina i Gradonačelniku  Gospodinu Odjeljenju za Društvene djelatnosti, Ministarstvu za Porodicu Omladinu i sport Republike Srpske, zlatnom sponzoru kompaniji „Lykos Balkan Metals“ privrednicima našeg grada, zatim direktorima i osoblju sportske dvorane Gimnazije i Tehničke škole. Naravno zahvalnost dugujemo medijima koji su zaista uvjek podrška u svemu što radimo. Na kraju, velika zahvalnost našim članovima kluba i njihovim roditeljima jer bez svih njih ovo sve bi bilo mnogo teže.

Do sledeće godine i VII po redu Otvorenog karate prvenstva Grada Bijeljine sportski pozdrav za sve ljubitelje sporta, posebno karate sporta i sve koji nas prate i podržavaju!“

S poštovanjem,

Pres služba kk.“UNSU“

Goran Ivković Direktor turnira“

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...