UGOSTITELJI TRAŽE UKIDANJE ograničenja od 50 gostiju

Datum:

Share post:

Hotelijeri i ugostitelji zajedno sa Privrednom komorom RS uputili su incijativu da se dopusti okupljanje više od 50 ljudi na vanjskim i unutrašnjim prostorijama u hotelima i restoranima koji raspolažu sa većom kvadraturom gdje je je moguće održati propisanu socijalnu distancu.
 

Podsjećamo Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije RS propisano je da se u cilju prevencije širenja virusa i zaštite i spasavanje stanovništva na teritoriji Republike Srpske do 03. avgusta 2020. godine zabrane sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Privredna komora Republike Srpske uputila je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Inicijativu za preciznije definisanje Zaključka o izmjenama i dopunama Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane pandemijom u Srpskoj.

Iz Komore ističu da je neprihvatlljivo da se hoteli i restorani koji raspolažu sa značajnim vanjski i fizički odvojenim unutrašnjim prostorijama ograničava broj gostiju na 50, te da se isto smatra javnim okupljanjem.

“S obzirom na to da kapaciteti koje imaju ovakvi hoteli i restorani zbog svoje veličine mogu da prime neuporedivo veći broj gostiju od broja regulisanog Zaključkom, a sve uz doslovno pridržavanje svih ostalih propisanih mjera (fizička distanca između gostiju, nošenje maski i sl.), predlažemo da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora. Na ovaj način želimo da ukažemo na mogućnost da se i u velikim dvoranama ili salama koje imaju uslove za to, omogući održavanje privrednih sastanaka, seminara, konferencija i slično”, saopštili su iz Komore.

TESTNA REKLAMA

Upućivanje ove inicijative jedan je od zaključaka sastanka predstavnika hotela i pružaoca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića u Republici Srpskoj, koji je održan prošle sedmice u Privrednoj komori Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...