UGOSTITELJI TRAŽE UKIDANJE ograničenja od 50 gostiju

Datum:

Share post:

Hotelijeri i ugostitelji zajedno sa Privrednom komorom RS uputili su incijativu da se dopusti okupljanje više od 50 ljudi na vanjskim i unutrašnjim prostorijama u hotelima i restoranima koji raspolažu sa većom kvadraturom gdje je je moguće održati propisanu socijalnu distancu.
 

Podsjećamo Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije RS propisano je da se u cilju prevencije širenja virusa i zaštite i spasavanje stanovništva na teritoriji Republike Srpske do 03. avgusta 2020. godine zabrane sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Privredna komora Republike Srpske uputila je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Inicijativu za preciznije definisanje Zaključka o izmjenama i dopunama Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane pandemijom u Srpskoj.

Iz Komore ističu da je neprihvatlljivo da se hoteli i restorani koji raspolažu sa značajnim vanjski i fizički odvojenim unutrašnjim prostorijama ograničava broj gostiju na 50, te da se isto smatra javnim okupljanjem.

“S obzirom na to da kapaciteti koje imaju ovakvi hoteli i restorani zbog svoje veličine mogu da prime neuporedivo veći broj gostiju od broja regulisanog Zaključkom, a sve uz doslovno pridržavanje svih ostalih propisanih mjera (fizička distanca između gostiju, nošenje maski i sl.), predlažemo da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora. Na ovaj način želimo da ukažemo na mogućnost da se i u velikim dvoranama ili salama koje imaju uslove za to, omogući održavanje privrednih sastanaka, seminara, konferencija i slično”, saopštili su iz Komore.

Upućivanje ove inicijative jedan je od zaključaka sastanka predstavnika hotela i pružaoca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića u Republici Srpskoj, koji je održan prošle sedmice u Privrednoj komori Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...