UGLJEVIK: ČUVARI TRADICIJE OBILJEŽILI KRSNU SLAVU

Datum:

Share post:

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Rudar" iz Ugljevika obilježilo je, lomljenjem slavskog kolača, krsnu slavu i zaštitnika Svetog Vasilija Velikog u Hramu Svete Petke Paraskeve.
 
Nakon lomljenja slavskog kolača, kum slave, načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je slavu članovima i rukovodstvu KUD-a, ističući da je to društvo čuvar tradicije, kulture i običaja ovoga kraja, te da na najbolji način predstavlja opštinu i Republiku Srpsku širom svijeta.
 
"Hvala vam za sve što ste u proteklom periodu činili za naš Ugljevik, pokazujući ono što je naše najljepše, što čuvate našu kulturu, tradiciju i naše običaje", rekao je Perić u obraćanju.
 
Predsjednik KUD-a Milan Lazić naveo je da ovo kulturno-umjetničko društvo broji 350 članova raspoređenih u osam ansambala.
 
Čestitavši slavu i pravoslavnu Novu godinu, Lazić je poželio da ova godina bude bolja od prethodne, ispunjena brojnim nastupima ansambala.
 
"U protekloj godini, zbog pandemije virusa korona, nismo imali nastupe, uskraćeni smo i za organizaciju Međunarodnog festivala folklora u Ugljeviku, koji je postao tradicija u ovom kraju, ali smo marljivo vježbali i poštovali epidemiološke mjere", rekao je Lazić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...

Najviše stranih gostiju bilo je iz Srbije: Srpsku u martu posjetilo više od 30.000 TURISTA

U martu 2024. godine u Republici Srpskoj je boravilo 33.215 turista, što je u odnosu na februar 2024....

Na prijedlog Neškovića Kojadinovići darovali šamački Dom zdravlja: SVE ZA BOLJU DIJAGNOSTIKU

Braća Miroslav i Zlatko Kojadinović, koji žive i rade u Njemačkoj, darovali su danas EKG aparat i uniforme...