Udruženje žena „Romkinja“ i Dom zdravlja Bijeljina potpisali Memorandum o saradnji (video)

Datum:

Share post:

Danas je Udruženje žena „Romkinja“ potpisalo Memorandum o saradnji sa Domom zdravlja Bijeljina. Memorandum je potpisan u okviru projekta „Informisana, zdrava i aktivna“ koji se sprovodi od decembra 2022. do aprila tekuće godine.

„Udruženje žena „Romkinja“ Bijeljina je inicijator sporazuma i uz partnersku saradnju i podršku Doma zdravlja Bijeljina sprovodimo naš projekat. Aktivnosti u sklopu projekta su direktna pomoć korisnicama, odnosno članicama Udruženje žena „Romkinja“. Cilj projekta je opšte unapređenje zdravlja žena Romkinja. Prednost u svemu je što smo naišli na veliko razumijevanje Doma zdravlja Bijeljina i direktora Danijele Đukin. Uvijek je saradnja sa njima bila na značajnom nivou, a sada ćemo svečano potpisati i Memorandum o saradnju, gdje je tačno definisano šta ćemo raditi tokom narednog perioda kada je u pitanju zdravlje i unapređenje zdravlja Romkinja. Prethodne subote, uz podršku i volonterski pristup Doma zdravlja Bijeljina, uspjeli smo da organizujemo da se više od 20 Romkinja pregleda, da dobije ultrazvučni i ginekološki pregled… To je veoma značajno, jer znamo da ti pregledi u privatnoj režiji koštaju mnogo više, a uz ovaj projekat smo uspjeli ostvariti značajnu saradnju“, rekla je Radmila Tubić, predsjednik Udruženja žena „Romkinja“ Bijeljina.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin rekla je da sve što Dom zdravlja radi, radi da bi podigao kvalitet usluga stanovništvu.

„U Domu zdravlja gravitira oko 150.000 stanovnika ovog grada i okoline, (Pelagićevo i Donji Žabari, dio pacijenata Ugljevika i Lopara, koji ne mogu da se izliječe u njihovim domovima zdravlja). Dom zdravlja Bijeljina ima 14 odjeljenja na koje sam ja ponosna, ponosna sam na svakog radnika. Tu su ne samo ginekološki pregledi, nego i mamografski, pregledi grudi, pregledi u Centru za mentalno zdravlje, imamo preglede i duše, ne samo tijela, tu je i vakcinacija djece. Svi medicinski radnici u Domu zdravlja su pristali da pomognemo romskoj populaciji, tako da svakog dana, mjeseca, mogu doći u prostorije Doma zdravlja i dobiti adekvatnu uslugu bez ikakve participacije, naknade ili bilo kakvog plaćanja“, rekla je Đukin.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...