Učenici Ekonomske škole u Bijeljini dali krv

Datum:

Share post:

U Službi za transfuziologiju krvi u Bijeljini tridesetak učenika i profesora Ekonomske škole iz ovog grada dalo je jutros krv u okviru akcije koju škola tradicionalno organizuje.

Ovo je prvi dio akcije, a drugi će biti organizovan u petak, 23. novembra.

– Akcija je tradicionalna, sprovodimo je dva puta godišnje, a s ponosom ističemo da smo do sada u ovu humanu aktivnost uključili više od 300 učenika i profesora – rekao je novinarima profesor Branimir Đokić ispred Aktiva profesora fizičkog vaspitanja koje je i pokretač akcije.

On je napomenuo da se akcija organizuje dva puta godišnje – u novembru i aprilu, te pozvao učenike i ostalih škola u gradu da se odazovu ovoj akciji.

Transfuziolog Dragana Jurošević ističe da je ovo veoma dobra akcija, “jer krv je lijek koji se ne može kupiti u apotekama”.

– Posebno je važno što se na ovaj način organizuje podmladak u davalaštvu, jer znamo da krv mogu dati samo ljudi od 18 do 65 godina – rekla je Juroševićeva.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...