UBIJEN Zoran Vukojević, zvani Vuk

Datum:

Share post:

Na današnji dan 2. juna 1955. godine jugoslovenski i sovjetski lideri Josip Broz i Nikita Hruščov potpisali Beogradsku deklaraciju kojom su normalizovani odnosi Jugoslavije i SSSR, narušeni rezolucijom Informbiroa iz 1948. godine.

Dvije zemlje su izrazile privrženost principima miroljubive koegzistencije i razvijanju svestrane saradnje na ravnopravnim osnovama.

SSSR sa satelita u orbiti Zemlje 1983. godine lansirao novu vasionsku sondu za istraživanje planete Venere.

 
Film iz Republike Srpske „Krst-ić“ 1996. godine osvojio je prvu nagradu u kategoriji dokumentarnih filmova na 5. festivalu „Zlatni vitez“ u bjeloruskom gradu Minsku. Film je režirao Dragan Elčić, scenarista je bio Rade Simović, a producent „Srna-fest“ sa Pala.

TESTNA REKLAMA

Na današnji dan 1998. godine na putu Dečani – Đakovica šiptarski teroristi su vatrom iz automata, mitraljeza, ručnih bacača i minobacača napali kolonu vozila, koja je prevozila hranu za ugroženo stanovništvo đakovičkog kraja.

SRJ i Makedonija 2001. godine potpisale vojni sporazum o pojačanju bezjednosti duž zajedičke granice i omogućavanju Skoplja da kupuje oružje od Beograda.

Na današnji dan 2004. godine stupio na snagu Sporazum o sukcesiji bivše SFRJ.

U Beogradu 2006. godine ubijen Zoran Vukojević, zvani Vuk, svjedok-saradnik na suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...